Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep, mesaj emoţionant după salvarea patinoarului Țiriac Telekom Arena: 'Sunt alături de voi și vă doresc cât mai multe rezultate frumoase'

Curtea de Apel București a decis vineri, 11 octombrie 2019, stoparea imediată a lucrărilor la calea ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Decizia instanţei salvează patinoarul şi sala de gimnastică din Otopeni, ambele construite de Ţiriac.

“Mă bucur să constat că patinoarul Țiriac Telekom Arena se redeschide și că este posibilă continuarea antrenamentelor pe gheața patinoarului pentru echipa Simona Halep și pentru toți iubitorii sportului pe gheață. Sunt sigură că orele petrecute la patinoar vor contribui la obținerea următoarelor victorii, așa cum a fost și în Slovacia, unde am învins în 6 meciuri. Sunt alături de voi și vă doresc cât mai multe rezultate frumoase!”, a declarant Simona Halep.

Încă de la începutul anului, Fundaţia Ion Ţiriac denunţa faptul că este obligată să renunţe la două proiecte non-profit majore, de interes naţional, derulate în oraşul Otopeni, din cauza deciziei “complet rupte de realitate a Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Internaţional Henri Coandă”.

“Primul proiect se referă la Patinoarul Ţiriac – Telekom Arena din oraşul Otopeni, dezvoltat de Fundaţia Ion Ţiriac, şi inaugurat în anul 2016 în urma unei investiţii de peste 3,6 milioane de euro. Acest proiect este singurul patinoar din zona Bucureşti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaţionale şi în acord cu indicaţiile Federaţiei Internaţionale de Hochei (FIH). Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanţe în domeniu. (...) Activitatea patinoarului a fost completată prin eforturile comune ale Fundaţiei Ion Ţiriac şi ale Fundaţiei Nadia Comăneci, care au permis lansarea recentă a sălii de gimnastică GymNadia, în urmă cu doar o lună. Sala de gimnastică este dispusă la etajul superior al patinoarului şi pune la dispoziţia copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani cursuri gratuite de iniţiere în gimnastică şi educaţie fizică. Peste 150 de copii au călcat pragul sălii GymNadia în numai câteva săptămâni de la lansare. Proximitatea actualului traseu propus de oficialii de la Ministerul Transporturilor va face imposibilă continuarea activităţii patinoarului şi a sălii de gimnastică în condiţii optime”, se arăta într-un comunicat semnat de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Acțiunea în instanță a demarat la data de 25 septembrie 2019, atunci când Ion Țiriac, alături de alți importanți oameni de afaceri, dar și persoane fizice, au deschis un proces în contecios administrativ și fiscal, la Curtea de Apel București, îndreptat spre Guvernul României, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.