Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep s-a impus, în 3 seturi, în fața Karolinei Pliskova și joacă FINALA la Roland Garros

Simona Halep, numărul patru mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul trei WTA, joi, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3.

Halep (25 ani), a treia favorită a competiției pariziene, va juca a doua sa finală la Roland Garros, după cea pierdută în 2014 în fața rusoaicei Maria Șarapova (4-6, 7-6, 4-6). Halep, care va disputa ultimul act contra letonei Jelena Ostapenko, mai are semifinale de Grand Slam la Wimbledon (2014) și US Open (2015).

Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său cu Pliskova, Halep a reușit să se impună după exact două ore de joc.

Pliskova a luat primul ghem al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea și a reușit break-ul după un ghem cu două duble greșeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reușit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare și Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reușit să țină ritmul așa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 și 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero și apoi a făcut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunități de break și șansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-și setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 și în sfârșit a câștigat contra serviciului (3-1), detașându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o șansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reușit să o contreze și să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reușit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

Din punct de vedere statistic, Halep nu a avut niciun as și a făcut o dublă greșeală, având procentaje bune la punctele cu ambele servicii, 71% la primul și 40% la al doilea. Simona a transformat doar 3 din cele 12 mingi de break create și a avut 14 winners, făcând tot atâtea erori neforțate.

De partea cealaltă, Pliskova a reușit 7 ași, dar a făcut și 4 duble greșeli, a avut procentaje bune la serviciu, 60% la primul și 57% la al doilea, transformând doar 2 din cele 8 mingi de break (procentaj egal cu Simona). Karolina a reușit nu mai puțin de 45 de mingi direct câștigătoare, dar a comis și 55 de erori neforțate.

Pliskova ar fi devenit numărul unu mondial dacă s-ar fi calificat în finala turneului, în timp ce Simona Halep va deveni lider WTA dacă va cuceri trofeul.

Halep o conduce categoric pe Karolina Pliskova (25 ani) în meciurile directe, cu scorul general de 6-1. Prima confruntare a avut loc în 2006, la junioare, într-un turneu din Belgia, când Simona s-a impus cu 7-5, 6-4. În 2015, Halep câștiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea și în optimi la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Anul trecut, Simona învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Pliskova se impunea în Fed Cup, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, precedentul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi. De remarcat că toate meciurile au avut loc pe hard.

În finala de la Roland Garros, programată sâmbătă, de la ora 16,00, Halep o va înfrunta, în premieră, pe Ostapenko (20 ani împliniți joi, 47 WTA), victorioasă cu 7-6 (4), 3-6, 6-3 cu Timea Bacsinszky (Elveția).

Finalista se va alege cu 1.060.000 euro și 1.300 de puncte WTA, iar câștigătoarea va fi recompensată cu 2.100.000 euro și 2.000 de puncte WTA.

De remarcat că Ostapenko a jucat trei finale (2015 — Quebec City, 2016 — Doha, 2017 — Charleston) și nu a câștigat niciuna.

Halep a ajuns la a 25-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obținut șase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, două în 2014, la Doha și București, trei în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, București și Montreal, iar anul acesta a câștigat la Madrid.

Halep a mai jucat nouă finale, în 2010 și 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto și Cincinnati, iar în 2017 la Roma.

UPDATE Simona Halep a închis meciul la 6-3.

UPDATE Halep face re-break și servește pentru meci.

UPDATE Din nefericire, Halep își pierde serviciul și pare să aibă moralul scăzut. Are 4-3, dar Pliskova servește pentru a egala.

UPDATE Halep nu reușește să facă breakul, deși a avut șansa. E 4-2 pentru 2.

UPDATE Mari emoții pe serviciul său. Halep a reușit game-ul după ce a fost condusă cu 40-15.

UPDATE În sfârșit! După mai multe tentative, Halep reușește breakul și conduce cu 3-1. Servește pentru 4-1.

UPDATE Încă un game fructificat de Halep. Are 2-1.

UPDATE După câteva mingi de break, Halep pierde și Pliskova egalează la 1 în setul 3. Urmează Halep la serviciu.

UPDATE Halep câștigă primul game al setului ce o poate duce în finală.

UPDATE Simona H?alep începe setul decisiv cu serviciul.

UPDATE Pliskova se impune cu 6-3 în setul 2 și meciul ajunge în decisiv.

UPDATE Halep ține setul și e 5-3 pentru Pliskova care servește pentru a duce meciul în decisiv.

UPDATE Halep nu profită de serviciul slab al lui Pliskova și cehoaica face 5-2.

UPDATE Din nefericire, Halep își pierde serviciul. Pliskova conduce cu 4-2 și servește pentru a ajunge la 5-2.

UPDATE Pliskova conduce cu 3-2.

UPDATE Halep egalează la 2, făcându-și serviciul. Se merge cap la cap.

UPDATE Pliskova închide game-ul cu un as și are 2-1 în setul 2.

UPDATE Sportiva cehă nu-i face față lui Halep și Simona egalează. E 1-1 în setul 2.

UPDATE Pliskova conduce cu 1-o după ce și-a făcut, la avantaje, serviciul.

UPDATE A început setul 2. Sperăm să fie ultimul

UPDATE Halep închide setul cu 6-4!!! Se vede FINALA!!!!

UPDATE Pliskova câștigă game-ul, iar Simona servește pentru a închide setul.

UPDATE Simona se menține și servește bine. Face game-ul și conduce cu 5-3 în primul set.

UPDATE După jumătate de oră de joc, Halep conduce cu 4-3

UPDATE Probleme pentru Halep! A decis să schimbe racheta.

UPDATE Până acum, Halep pare să fie la controlul partidei. Are 4-2 și servește Pliskova.

UPDATE Deși a avut minge de break, Halep pierde și Pliskova își face serviciul. E 3-2 pentru Simona.

UPDATE Greu, dar reușește! Halep își face serviciul și conduce cu 3-1.

UPDATE Break Simona! Halep conduce cu 2-1

UPDATE Simona își face și ea serviciul și e 1-1.

UPDATE Pliskova își face serviciul și conduce cu 1-0

UPDATE 19:04 A început meciul! Pliskova servește. Hai, Simona!!!

UPDATE Cele două jucătoare au ieșit la încălzire.

Simona Halep joacă pentru accederea, pentru a doua oară, în finala de la Roland Garros! Dacă la precedenta finală a fost învinsă de Maria Șarapova, Halep are o dublă miză dacă ajunge în ultimul act de la Paris. Pe lângă marele trofeu, Halep va ajunge și pe locul 1 în lume, ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată ca o jucătoare din România să dețină supremația mondială.

Însă, până în finală, Halep trebuie să o bată pe prima favorită a turneului, Karolina Pliskova, locul 3 WTA. Scorul confruntărilor directe e net favorabil Simonei, care conduce cu 4-1.

În 2015, Halep câştiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea şi în optimi la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Anul trecut, Simona învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Pliskova se impunea în Cupa Davis, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, ultimul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi. De remarcat că toate meciurile au avut loc pe hard, aceasta fiind prima confruntare dintre ele pe zgură.

Citește și: A folosit ȘASE surori drept SCLAVE SEXUALE: Fetele i-au fost date chiar de către PĂRINȚII lor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.