Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep spune că nu își ia antrenor: 'Va fi greu. Am ca obiectiv încă un Grand Slam'

Simona Halep Instagram
Simona Halep la munte in Austria

Simona Halep a declarat, vineri, la Timișoara, că nu intenționează să-și ia un nou antrenor în perioada următoare, astfel că va trebui să fie mai “responsabilă” și să ia “deciziile necesare și potrivite”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată cum vrea să se perfecționeze, sportiva a precizat: “Tot timpul avem de lucrat și de perfecționat. Nu mă consider o persoană perfectă, mai am multe de făcut. Mi-aș dori să progresez și în tenis, pentru că sunt multe lucruri la care aș vrea să fiu mai bună, pe parte personală, pe partea emoțională, psihologică. Foarte, foarte multe și am energia necesară să fac acest lucru”.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

De asemenea, Simona Halep a afirmat că și-ar dori ca echipa României de tenis feminin să le bată pe jucătoarele Cehiei în turul I din Grupa Mondială la Fed Cup, pe 9 și 10 februarie, afirmând că printre obiectivele ei de anul acesta a fost și cel referitor la echipa de Fed Cup. “Nu va fi ușor, ele au câștigat de câteva ori trofeul, însă dacă o să fim relaxate și cu încredere, eu cred că orice este posibil”.

Simona Halep a vorbit și despre problemele de sănătate pe care le are, precizând că momente nu are niocio durere la coloană. “Eu sper să fi trecut și sper să încep cu bine și fără probleme. Va fi un an mai greu”.

Citește și: Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

Întrebată dacă Boris Becker se numără printre favoriți pentru a o antrena, după despărțirea de Darren Cahill, Simona Halep a afirmat că nu s-a gândit la această variantă. “Nu știu ce să răspund ( - întrebată dacă se simte destul de sigură pe ea să meargă fără antrenor în primele turnee -n.r.), pentru că de mult nu am mai fost fără antrenor. Va fi greu, cu siguranță, rutina se schimbă, va trebui să fiu mai responsabilă pe anumite lucruri, însă obiectivul meu principal, dacă tot am luat această decizie, este să progresez la atitudine, pe teren, să fiu responsabilă de ceea ce fac pe teren, 100%, și să iau deciziile necesare și potrivite, sper eu, în afara terenului”, a declarat sportiva, la Timișoara.

Citește și: ‘Ordin’ pentru români! Ce telefoane ar putea să dispară din România

De asemenea, Simona Halep a precizat că, pentru activitatea din acest an, “cu lipsă de modestie”, și-ar da o notă aproape de 10, și, încurajată de jurnaliști să le transmită un mesaj româniei în an Centenar, a afirmat că românii sunt capabili de orice, dacă au încredere. "Chiar dacă venim dintr-o țară micuță, suntem capabili să facem lucruri foarte mari. Sunt mândră că sunt româncă și că am origine română, este un lucru deosebit pentru noi, ne dă încredere. Pot să spun că suntem români cu toții și sunt bucuroasă că am făcut cinste acestei țări, chiar dacă pe latura sportivă, sper să fie cât mai mulți campioni și să ne bucurăm împreună”.

Totodată, întrebată cum ar trebui statul să sprijine tenisul, Simona Halep a declarat că acest sport se bazează aproape exclusiv pe fonduri private.

Citește și: Reacția lui Teodorovici după aprobarea rectificării bugetare! ‘Cheltuielile pentru asistenţa socială cresc’

“Cred că aproape de 100% s-a mers pe fonduri private în tenis. Sper ca țara să ajute micuții care au nevoie de partea financiară, pentru că nu este ușor, este un sport foarte scump. Sper să se facă un sistem în care unul pe altul să se motiveze, așa cum sunt în alte țări. Chiar și așa, cu o susținere minimă, avem șase jucătoare în Top 100, ceea ce înseamnă enorm, nu multe țări au astfel de performanțe. Este nevoie de susținere pozitivă din partea presei, din partea oamenilor, indiferent de momentul prin care sportivii trec, și bineînțeles energia pozitivă de care cu toții avem nevoie atunci când ne este greu și când ne este și bine”, a completat sportiva.

Jucătoarea de tenis a mai afirmat, la Timișoara, că le consideră pe toate jucătoarele de tenis principale adversare în 2019 și că fiecare meci este dificil.

Citește și: BNR Curs valutar, 23 noiembrie. Cum termină euro săptămâna

Simona Halep a susținut că va petrece Crăciunul acasă, cu familia, după foarte mulți ani, iar apoi va pleca în Australia, afirmând că vede turneul de acolo ca pe “orice Grand Slam, foarte greu, cu multe surprize. Din Top 10 orice jucătoare poate câștiga trofeul. Chiar și eu, de ce nu? Mi-aș dori foarte mult”.

Întrebată ce face diferența între jucătoarele care se află în Top 100, sportiva a afirmat că “deciziile pe care le iei pe parcursul anilor, grijă de sănătate, accidentările sunt foarte periculoase și foarte grele atunci când ai parte de ele, echipa pe care o ai alături de tine, oamenii potriviți la momentul potrivit și bineînțeles inspirația personală. În momentul de față, la un nivel atât de ridicat, cum ar fi Top 10, Top 20, cred că pregătirea mentală este aproape de 80% ca importanță”.

Citește și: Firea: ‘Decizia de ieri nu creează niciun efect. Companiile puteau fi contestate’

Totodată, Simona Halep a declarat că și-ar dori ca și în România să fie construită o arenă, pecare să se poată juca un Fed Cup.

“Cred că este foarte greu pentru mine să fac acest lucru ( să susțină realizarea unei arene -n.r.), încă sunt sportivă activă, nu am energia necesară să fac acest lucru, dar pot să spun că am încredere în țara noastră că o să facă această treabă posibilă și să avem și noi o arenă frumoasă, unde să jucăm Fed Cup cât se poate de curând, că o să ne lăsăm și noi de tenis”, a declarat Simona Halep.

Citește și: Există salarii de lux în radioul public! Cât primește lunar șeful SSR

În final, sportiva a afirmat că are ca obiectiv “câștigarea unui Grand Slam. Chiar dacă am câștigat unul, nu înseamnă că e suficient. Îmi doresc mai mult, dar olimpiada ar fi pe primul loc, în momentul de față”.

Simona Halep a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara.

Citește și: ‘Ordin’ pentru români! Ce telefoane ar putea să dispară din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.