Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Federației Române de Tenis, despre verdictul primit de Simona Halep: 'Uau! E o decizie extrem de dură'

cbc.ca
Simona-Halep

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că decizia Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) de suspendare a Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, pentru dopaj, este una extrem de dură.

„Uau! E o decizie extrem de dură, extrem de dură. Nu am fost încă informaţi, dar mi se pare extrem de dură. Acum trebuie să vedem şi motivarea deciziei celor de la agenţia de integritate, pentru că după părerea mea este o decizie extrem de dură. Chiar şi dacă precizează încălcare intenţionată, chiar şi în cazul ăsta, este o decizie extrem de dură. Acum rămâne de văzut reacţia Simonei şi echipei de avocaţi şi paşii pe care urmează să-i facă, pentru că are şi posibilitatea atacării deciziei la TAS. Rămâne de văzut reacţia celor implicaţi, dar eu rămân la părerea că este o decizie extrem de dură", a declarat Cosac.

Întrebat dacă crede că Simona Halep îşi va fi încheiat cariera sportivă în cazul în care nu va avea un câştig de cauză în privinţa reducerii pedepsei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Cosac a afirmat că totul depinde de sportivă.

„Totul depinde de Simona şi de dorinţa ei de a face sport de înaltă performanţă. Pentru că o cunosc foarte bine pe Simona ca sportiv şi întotdeauna a muncit şi a luptat pentru a face sport la cel mai înalt nivel. În niciun caz nu cred că va reveni doar de dragul de a reveni în tenis", a mai adăugat preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Halep nu renunță la luptă

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.

După aflarea deciziei, Halep a spus că va continua să se antreneze „şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi reabilita numele in fata acestor acuzaţii false şi pentru a mă întoarce pe teren”.

„Intenţionez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producatoare a suplimentelor in cauză”, a completat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.