Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Radiş: 'Medaliile sunt foarte mari, foarte importante pentru noi. Ne lipseau din palmares'

Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Simona Radiş, dublă campioană mondială, a declarat, luni, la întoarcerea de la Racice, că medalia de aur la dublu vâsle feminin de la Mondiale era foarte importantă pentru că îi lipsea din palmares.

"Medaliile sunt foarte mari, foarte importante pentru noi. Ne lipseau din palmares şi suntem cu atât mai fericite cu cât am reuşit să le câştigăm de ziua Ancuţei. Suntem fericite că ne susţin foarte mulţi oameni de acasă şi vrem să le mulţumim pentru asta. De asemenea, trebuie să mulţumim colectivului. Pentru că un sportiv poate să fie cel mai bun, dar nu poate obţine totul singur. Şi noi avem în spate o armată de oameni, de la staff-ul tehnic până la cel medical. Fără ei noi nu am reuşi, aşa că vreau să le mulţumesc pe această cale", a spus canotoarea, potrivit Agerpres.

Rugată să comenteze declaraţia preşedintei FRC, Elisabeta Lipă, cea care a spus că este "David Popovici al canotajului", Simona Radiş a afirmat: "Eu sunt Simona Radiş, mai mult decât un David Popovici al apei... sunt o Simona Radiş a canotajului românesc şi sunt convinsă că şi canotajul internaţional ştie de mine".

Colega sa din barca de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar, a afirmat că nu va uita prea curând medalia de aur de la Racice, câştigată chiar de ziua sa.

"Înainte de a pleca la Racice spuneam că ne lipseşte o medalie din palmares, aurul la Mondiale. Am muncit foarte mult şi la Racice, chiar de ziua mea, am reuşit să obţinem acest rezultat mult dorit. Nu ştiu dacă au fost emoţii doar pentru că era cursa de ziua mea, dar am avut emoţii clar înaintea acestor Mondiale. Până la urmă au fost emoţii constructive. Simona mi-a spus La Mulţi Ani şi înaintea cursei şi la final când am câştigat medalia. A fost cea mai frumoasă zi de naştere, nu o să o uit prea curând", a explicat Bodnar.

Medaliat cu aur la dublu rame, Marius Cozmiuc s-a arătat bucuros că a reuşit să câştige titlul la Racice, acolo unde obţinea prima sa medalie la Mondialele de juniori în urmă cu 12 ani.

"Ne bucură rezultatul obţinut. Pentru mine este foarte important pentru că la Racice acum 12 ani am reuşit să obţin prima mea medalie la Campionatele Mondiale, doar că erau de juniori. De data aceasta am făcut-o la seniori şi mă bucur că e prima medalie a canotajului românesc la dublu rame masculin", a spus Cozmiuc.

Celălalt component al echipajului de dublu rame, Sergiu Bejan, a declarat la rândul său: "Suntem mândri că am reuşit să obţinem această medalie şi să înălţăm tricolorul ţării pe cea mai înaltă treaptă. În continuare ne vom bucura de vacanţă, iar în noiembrie vom relua pregătirea. Promitem că ne vom antrena cu aceeaşi dăruire şi motivaţie".

Mădălina Bereş, campioană mondială cu barca de 8+1, a ţinut să mulţumească colegelor Denisa Tîlvescu şi Simona Radiş care au făcut schimb în echipaj chiar înaintea startului.

"Înaintea startului la 8+1 am avut o problemă şi vreau să-i mulţumesc colegei mele Denisa Tîlvescu. Ei i s-a făcut rău şi a decis pentru echipă să nu concureze. De asemenea îi mulţumesc Simonei Radiş care a acceptat să tragă şi să scoatem acest rezultat frumos împreună", a explicat Bereş.

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, vineri prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, sâmbătă prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, iar duminică la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu).

Delegaţia ţării noastre a participat cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi la Mondialele de la Racice, reuşind să califice nouă în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

În clasamentul pe medalii, Marea Britanie a ocupat primul loc, cu 7 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Italia, 5-3-1, şi România, 4-0-0, etc.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.