Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simone Braglia, fost portar, despre Ionuţ Radu: E de perspectivă, dar nu este acum de nivelul unei echipe de valoare medie spre înaltă

Gsp
Ionuţ Radu

Simone Braglia, fost portar în anii '80 şi '90, la echipe precum Como, Lecce, Monza, Genoa şi Perugia, consideră că Ionuţ Radu nu poate face faţă acum la o echipă de nivel mediu spre înalt, informează presa italiană potrivit news.ro

Întrebat dacă Radu poate face saltul la o echipă mare, Braglia a răspuns: "Nu. E un portar bun, de perspectivă, dar trebuie încă să acumuleze experienţă pentru a juca la un club de nivel mediu spre înalt. Joacă de un campionat şi jumătate la Genoa, înainte a jucat 22 de meciuri în Serie B. Un portar trebuie să-şi facă ucenicia înainte de a atinge obiective ambiţioase şi prestigioase."

Într-un alt interviu, acordat în urmă cu câteva zile, Braglia a fost întrebat pe cine vede urmaşul slovenului Samir Handanovici, în vârstă de 35 de ani, la Inter Milano, dintre portarii tineri.

"Îţi spun pe cine nu aş paria. Cu siguranţă, nu pe Radu. Trebuie să luăm în calcul obiectivele şi faptul că Inter vrea să câştige şi să joace în Liga Campionilor. Radu este total nepregătit. Un portar care e posibil să fie pregătit este Meret (n.r. - Alex Meret, 22 de ani), dar mă îndoiesc că Napoli o să-l vândă la un preţ bun", a răspuns "eroul de pe Anfield", când Genoa a învins Liverpool, în 1992, în sferturile de finală ale Cupei UEFA şi s-a calificat în semifinale.

La începutul acestei luni, impresarul Crescenzo Cecere a declarat că portarul Ionuţ Radu va reveni la Inter Milano la finalul sezonului şi îşi va disputa postul de titular cu slovenul Samir Handanovici.

"Ritmul de creştere este în linie cu aşteptările tuturor, după acest sezon el va reveni la Inter şi îşi va disputa postul cu Samir Handanovici. La Genoa, el a crescut şi s-a impus ca unul dintre portarii cei mai importanţi. A fost cea mai bună alegere, a avut posibilitatea de a creşte, chiar cu ceva naivitate cauzată de lipsa iniţială de experienţă. A fost de multe ori determinant, va fi şi în viitor. Antonio Conte îl urmăreşte. Se gândeşte şi la echipa naţională şi speră să debuteze după evoluţiile optime de la under 21. A venit şi premiul din România, de cel mai bun portar, o recunoaştere care ne flatează. Inter este un mare club, cu un antrenor extraordinar. El pregăteşte prezentul, dar şi viitorul. Şi cu Radu este un proiect care se desfăşoară de mulţi ani", a declarat Cecere, pentru tuttomercatoweb.it.

Radu, 22 de ani, este jucătorul echipei Inter Milano, el fiind împrumutat până la finalul sezonului la Genoa. El nu a lipsit niciun minut din poartea echipei genoveze, în cele 17 meciuri jucate în acest sezon, în Serie A. Cu toată că portarul român a avut de multe ori intervenţii salvatoare, Genoa este pe locul 20, ultimul, cu 11 puncte, la patru puncte de Sampdoria de pe locul 17, care asigură menţinerea în Serie A.

Ionuţ Radu a primit 35 de goluri în această ediţie a campionatului italian, cele mai multe dintre portarii din Serie A, la egalitate cu brazilianul Gabriel de la Lecce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.