Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simulare de incendiu la Primăria Sectorului 5 – Angajații, neinstruiți și nepregătiți pentru a evacua clădirea în timp util/ VIDEO

Captură Antena 3
piedone

Astăzi, 2 februarie 2021, a avut loc o simulare de incendiu la Primăria Sectorului 5 din dispoziția Primarului, Cristian Popescu Piedone. Edilul a vrut să verifice cât de repede se evacuează clădirea în care funcționează Primăria și dacă angajații știu ce au de făcut în astfel de situații.

Deși clădirea are autorizație și aviz ISU, ultimul plan de intervenție în caz de incendiu pentru spațiul în care Primăria Sectorului 5 își desfășoară activitatea a fost elaborat în 27 august 2019.

Clădirea a fost evacuată complet după aproximativ 9 minute, timp în care unii angajați nu știau ce au de făcut, iar alții își strângeau lucrurile, nerespectând măsurile ce se impun în cazul unei astfel de situații. Mai mult, unele persoane nici măcar nu au părăsit biroul, până când Primarul Sectorului 5 și directorul Poliției Locale Sector 5 nu le-au solicitat personal acest lucru.

Odată cu reluarea cursurilor în școli, vor fi făcute astfel simulări de incendiu și în instituțiile de învățământ. Primarul, Cristian Popescu Piedone a dispus ca un angajat al Poliției Locale să fie cel care va declanșa alarmele de incendiu, la câte 3-4 școli într-o singură zi. Acest lucru se va întâmpla o dată la 30 de zile, fără ca reprezentanții instituțiilor de învățământ să fie anunțați în prealabil.

„Este foarte important ca elevii să fie instruiți și să știe ce au de făcut în caz de incendiu. Acesta este motivul pentru care vom face astfel de exerciții o dată pe lună. Cadrele didactice sunt cele care le vor explica copiilor ce au de făcut, care sunt ieșirile de urgență. Elevii trebuie să știe cum să reacționeze în caz de incendiu așa cum învață să meargă pe bicicletă. Dacă se vor face aceste simulări în mod constant, evacuarea va fi făcută rapid și în siguranță.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În perioada următoare, Consiliul Local al Sectorului 5 va face toate demersurile pentru ca școlile să obțină avizele de securitate la incendiu. Investițiile în acest sens reprezintă prioritatea zero pentru actuala conducere. La această data s-a demarat procedura de întocmire a caietului de sarcini pentru atribuirea serviciilor de proiectare privind elaborarea documentației în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru mai multe obiective de investiții, mai exact un număr de 11 corpuri ce aparțin instituțiilor de învățământ.

Astfel de simulări se vor face și în cazul altor clădiri ce se află în administrația Primăriei Sectorului 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.