DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sinaxă a stareților și starețelor așezămintelor monahale din Arhiepiscopia Aradului: au fost prezentate rapoartele de activitate pe anul 2020

ro.wikipedia.org
Arhiepiscopia aradului

Sinaxa mănăstirilor și schiturilor din Arhiepiscopia Aradului s-a întrunit joi la Centrul Eparhial Arad. Stareții și starețele au prezentat rapoarte de activitate pe anul 2020. Au fost discutate teme duhovnicești, administrative și liturgice.

Anul trecut, mănăstirile și schiturile din eparhie s-au preocupat să asigure participarea credincioșilor la slujbe în condiții de siguranță sanitară și să nu depășească în nicio situație limitele impuse de autorități, potrivit basilica.ro.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Mănăstirea „Sf. Simeon Stâlpnicul” din Arad-Gai și Schitul „Veșmântul Maicii Domnului” din Tămand-Ineu au sprijinit activitățile social-filantropice ale centrului eparhial în contextul pandemiei de COVID-19.

La sinaxă a fost citit Actul de proclamare a Anului omagial și comemorativ 2021, iar Arhiepiscopul Timotei al Aradului a făcut propuneri concrete pentru buna organizare a mănăstirilor și asigurarea unei vieții duhovnicești armonioase.

Protopopii din Arhiepiscopia Aradului au prezentat dări de seamă despre buna colaborare cu așezămintele monahale din eparhie.

La sinaxă au fost prezentate și două referate: „Taina morții ca viață în perspectivă filologică, filozofică, biblică și filocalică”, prezentat de Părintele Protosinghel Agapie Corbu, starețul Schitului Bunavestire din Almaș, și „Viața monahală și mila creștină”, scris de stareța Schitului „Sf. Cuv. Parascheva” din Bodrogul Vechi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.