Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din Poliție își TOARNĂ CENUȘĂ în cap: Cazierul bărbatului care a le-a ucis un coleg IMPUNEA o dotare logistică pe măsură

Ultima Ora breaking news

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) condamnă ferm lipsa de implicare şi nepăsarea manifestată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la probleme grave din sistemul de ordine publică. Cazierul individului căutat în judeţul Timiş impunea ca poliţiştii să fie dotaţi corespunzător, nu cu echipamente de la nivelul anilor 1970, mai spun poliţiştii. Aceştia anunţă că la ora 12.00 se va ţine un moment de reculegere în întreaga ţară, conform News.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Ședința BPN a PSD a fost anulată - Cabinetul Dăncilă, ședință de Guvern

”Biroul Executiv Central al SNPPC şi toţi membrii noştri de sindicat suntem profund revoltaţi şi îndureraţi de tragicul eveniment petrecut în zona Recaş, judeţul Timiş, acolo unde, în cursul zilei de ieri, 2 iunie, Cristian Amariei, unul dintre colegii noştri, aflat la datorie, şi-a pierdut viaţa, fiind împuşcat cu sânge rece de un individ periculos, urmărit internaţional. (...) SNPPC consideră că unele dintre circumstanţele principale, care favorizează producerea acestor drame, le reprezintă subfinanţarea sistemului de ordine publică, deficitul de personal (care a fost şi de 25%), dar şi dotarea logistică precară a poliţiştilor din cadrul altor structuri decât cele de intervenţie şi acţiuni speciale, care participă la misiuni operative fără a avea mijloace de protecţie individuală şi armanent adecvate caracterului şi gradului de periculozitate al acţiunii în care sunt implicaţi”, au transmis, luni, reprezentanţii SNPPC.

Potrivit acestora, în cazul de la Timiş, ”cazierul juridiciar al individului urmărit, faptele pentru care era dat în urmărire internaţională şi previzibilitatea comportamentului său ar fi necesitat o dotare logistică pe măsură, şi nu una la nivelul anilor 70”.

”Organizaţia noastră a tras nenumărate semnale de alarmă, la nivelul conducerii MAI, cu privire la necesitatea modernizării logistice a structurilor implicate în misiuni operative, însă, în ultimii ani, factorii decidenţi, în frunte cu ministrul în funcţie, ne-au oferit doar compasiune şi promisiuni, cu ocazia declaraţiilor de presă referitoare la decesul sau ultragierea colegilor. Condamnăm ferm lipsa de implicare şi nepăsarea manifestate la adresa unor probleme majore, cvasicunoscute, ale sistemului de ordine publică gestionat de MAI, atitudini care persistă, în pofida deceselor din ultimii ani şi a unor ultraje grave la adresa poliţiştilor români”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că luni, la ora 12.00, poliţiştii din întreaga ţară vor ţine un moment de reculegere pentru poliţistul mort în judeţul Timiş.

”În acest context, toate autospecialele (disponibile) vor staţiona şi vor avea pornite semnalele acustice şi luminoase (politiştii vor prezenta omagiul în afara acestora), iar restul personalului, în măsura posibilităţii, va întrerupe activitatea şi va păstra un moment de reculegere; la sediile unităţilor se pot organiza momente comemorative corespunzătoare. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate şi Dumnezeu să-l odihnească în pace pe colegul nostru, a cărei dispariţie prematură trebuie să ne trezească odată la realitate! Noi nu vrem ajutoare de înmormântare, noi vrem respect şi protecţie din partea instituţiei în slujba căreia ne aflăm”, au mai anunţat sindicaliştii.

Un poliţist de 43 de ani de la Postul de Poliţie Recaş a fost împuşcat mortal, în misiune, de Ionel Marcel Lepa, căutat pentru tâlhărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.