Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii îl atacă pe Eugen Teodorovici, care a declarat că vrea să limiteze dreptul la muncă în străinătate: Este ANTI-EUROPEAN, duce un război cu poporul

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Reacționând la declarația privind limitarea dreptului la muncă pentru cetățenii europeni, Blocul Național Sindical consideră că discursul ministrului Eugen Teodorovici este unul anti-european, fără nici o legătură cu prezentul și viitorul acestui proiect politic.

„Cu foarte puțin timp înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministrul Teodorovici, ministru desemnat de un partid social democrat, face o propunere miniștrilor de finanțe din statele membre UE în deplină contradicție cu principiile fundamentale ce stau la baza construcției europene”, arată sindicaliștii.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Oreste, după ultimele acuze care i se aduc! ‘Răspuns la mizerie’

Introducerea de restricții în ceea ce privește exercitarea dreptului la muncă de către cetățenii UE încalcă teze din Tratatul privind funcționarea Uniunii. Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în baza căruia cetăţenii UE au dreptul să-şi caute un loc de muncă într-o altă ţară din UE, să lucreze în ţara respectivă, fără a avea nevoie de un permis de muncă și să beneficieze de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de muncă şi toate celelalte avantaje sociale şi fiscale, spun sindicaliștii.

Citește și: Mare atenție! Ikea recheamă acest produs

„Propunerea dnului Ministru Teodorovici, care de fapt încearcă să găsească o soluție la uriașul proces migrator românesc, este una specifică clasei noastre politice care duce din 1990 și până în prezent un război cu propriul popor. În loc de Educație și Sănătate de calitate, în loc de locuri de muncă de calitate și bine plătite, în loc de condiții de viață și muncă decente, specifice Mileniului III și unui stat membru al UE, noi propunem, nu numai României, cât și celorlalte state europene, introducerea de restricții. Și nu sunt orice fel de restricții, ci unele ce vizează chiar fundamentul construcției europene. Deviza Ministrului Teodorovici pare a fi în acest caz - dacă cei ce au migrat din România nu vor să se întoarcă în țară de bună voie, atunci să-i obligăm să se întoarcă!”, arată documentul.

Citește și: Vești bune pentru FCSB! Vin transferurile. Despre ce sume este vorba

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că le-a propus miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o țară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. „Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp, în toate statele. Nu ai voie după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Așa, dacă se duce în Germania și tot primește drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croația, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani și ”La revedere”, după aceea te duci în altă țară și îți cauți loc de muncă”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul conferinței „Criza forței de muncă - Corelarea sistemului de învățământ universitar cu piața muncii”.

Citește și: Teodorovici face anunțul! Se va încadra România ținta de deficit în acest an? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.