Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii amenință virulent: 'Ţara poate fi aruncată în aer!'

pumn

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre, a declarat, joi, la ieşirea de la consultările la care a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, că a primit din partea acestuia angajamentul că învăţământul va beneficia de o lege a salarizării echitabilă, în caz contrar existând posibilitatea ca "'ţara să fie aruncată în aer" din cauza mişcărilor de protest, informează Agerpres.

După manifestările organizate cu prilejul Zilei Eroilor la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău, Marcel Ciolacu le-a transmis sindicaliştilor care l-au întâmpinat cu huiduieli şi scandări că acceptă o întâlnire cu o delegaţie a SÎP pentru a discuta despre problemele care au condus la greva generală şi la mişcările de stradă. În urma întâlnirii care a avut loc la Prefectura Buzău, la care au mai participat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, lider al filialei judeţene a PSD, şi prefectul Daniel Ţiclea, liderul de sindicat a declarat că preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD şi-a luat angajamentul ca angajaţii din Educaţie să beneficieze de salarii onorabile.

Ce spune Ion Dobre, liderul SÎP

"Domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, a avut amabilitatea să se întâlnească cu o delegaţie a SÎP Buzău, prilej cu care am reluat discuţiile vizavi de solicitărilor celor din Învăţământ. Dumnealui a spus că din cunoştinţele pe care le are şi din posibilităţile pe care Guvernul le are în momentul de faţă, sunt doar cele care au fost oferite ieri la întâlnirea cu federaţiile sindicatelor libere din învăţământ. Nimic în plus, doar angajamentul dumnealui, deci atenţie, angajamentul, nu promisiunea, că odată cu legea salarizării unitare, învăţământul îşi va găsi o poziţie onorabilă în această grilă. Vom rămâne în protest, de mâine reluăm pichetările. Ne cerem scuze profesorilor şi părinţilor, dar altă variantă nu-i. Una dintre colege care a participat la discuţie i-a transmis domnului preşedinte că se simte umilită...", a declarat Ion Dobre, liderul SÎP.

Pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a declarat că se va întâlni cu cadrele didactice de câte ori va fi necesar până când criza din sistemul de educaţie va lua sfârşit.

Protestul SÎP a primit aprobare pentru a se desfăşura joi la prânz în faţa sediului Prefecturii, în schimb sindicaliştii au luat decizia de a se deplasa în marş până la Cimitirul Eroilor, acolo unde au fost organizate evenimente prilejuite de Ziua Eroilor, în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi a ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu. În timpul alocuţiunilor, sindicaliştii s-au făcut auziţi prin scandări, iar după încheierea evenimentelor, la ieşire, liderul PSD a fost huiduit de o parte dintre protestatari. Având în vedere că mişcarea de protest nu a fost autorizată a se desfăşura pe Calea Eroilor, unde se afla şi preşedintele Camerei Deputaţilor, organizatorul mitingului a declarat că îşi va asuma orice fel de consecinţă.

Ion Dobre: „Țara poate fi aruncată în aer, nu noi ne facem responsabili de acest lucru”

"Să sperăm că totuşi vor realiza că aşa cum s-a vehiculat şi acum, la această întâlnire, ţara poate fi aruncată în aer, nu noi ne facem responsabili de acest lucru. Au fost mii de oameni cu scopul de a atrage atenţia autorităţilor care reprezintă ţara la cel mai înalt nivel, nemulţumirile care s-au strâns într-o lungă perioadă de timp, este clar că eu ca lider de sindicat nu puteam să fac altfel decât să respect dorinţa dumnealor. Ne asumăm ceea ce am făcut, ca lider de sindicat, eu şi echipa mea vom suporta consecinţele, asta este legea...", a mai declarat Ion Dobre.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Buzău a precizat, pentru AGERPRES, că vineri, 26 mai, va fi organizată o întâlnire cu organizatorii protestului pentru a se analiza modul în care s-a desfăşurat manifestaţia de joi, iar în urma acesteia se vor dispune măsurile legale care se impun.

Ce spune președintele despre protest

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că înțelege nemulțumirile profesorilor, dar problema salarizării acestora nu se poate rezolva „instant” (continuarea aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.