Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii cer Guvernului sporul de pandemie pentru angajații din sănătate

ncl.ac.uk
manusi medicale chirurgicale

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România afirmă, vineri, că profesioniştii din sănătate au în continuare dreptul la sporul de pandemie, fiind în situaţie de risc epidemiologic. Sindicaliştii transmit că toţi angajaţii care îndeplinesc condiţiile legale au dreptul la un spor cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază în plată.

”În această perioadă profesioniştii din sănătate mai au dreptul la sporul de pandemie? Da! Sporul de pandemie nu se acordă doar pe perioada stării de alertă, ci şi pe perioada stării de risc epidemiologic. În această perioadă suntem în starea de risc epidemiologic, prevăzută de legea nr. 136/2020”, a transmis, vineri, Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România.

Potrivit sindicaliştilor, în acest condiţii, toţi angajaţii care îndeplinesc condiţiile legale (indicate mai jos) au dreptul la un spor cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază în plată.

”Cuantumul concret al sporului de pandemie (între limita minimă şi limita maximă) se stabileşte de angajator în acord cu sindicatele afiliate la federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector”, au mai precizat sindicaliştii.

Aceştia explică faptul că sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 2 la Regulamentul de sporuri (aprobat prin HG nr. 153/2018), lit. A, pct. 9 teza a doua.

De acest spor poate beneficia personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.