Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii din CNAIR susţin că există ”criterii subiective” de stabilire a salariilor în companie şi că personalul TESA din Bucureşti are salarii duble

Europa FM
CNAIR

Sindicaliştii din CNAIR reclamă, miercuri, ”inechităţile salariale şi criteriile subiective de încadrare a salariului la nivelul instituţiei”, ei susţinând că, în rândul personalului TESA din structurile centrale ale companiei, se regăsesc salarii ”scandaloase”, în timp ce în teritoriu inginerii sau contabilii muncesc pe un salariu net cuprins între 2.200-3.000 de lei pe lună, potrivit news.ro.

”Strategia de personal dusă în ultimii ani în CNAIR a fost una catastrofală: personalul TESA, a depăşit, procentual, personalul muncitor”, au transmis sindicaliştii.

Membrii sindicatului ”Elie Radu”, care reuneşte angajaţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reclamă că în cadrul instituţiei există ”inechităţi salariale şi criterii subiective de încadrare a salariului”, motiv pentru care, în teritoriu, este un deficit de forţă de muncă bine calificată.

Citește și: Apărarea Elenei Udrea `PUSĂ ÎN CUI` de judecătorii CAB - Au RESPINS DEFINITIV...

”Ne confruntăm cu situaţii în care un inginer de drumuri de la o Secţie de drumuri a Regionalei Moldova este încadrat cu minimul din grilă, adică 3.531 lei (salariu brut), iar la CNAIR Central, un alt inginer de drumuri, cu aceeaşi experienţă în domeniu, este încadrat cu maximul din grila 6.586 lei (salariu brut). (...)

Atât în mediul privat, cât şi în aparatul de stat, sunt probleme cu forţa de muncă bine calificată. În teritoriu, la nivelul Secţiilor şi a Districtelor de drumuri, sunt posturi de muncă care nu se ocupă, deşi au fost scoase în mai multe rânduri la concurs.

Momentan, oamenii calificaţi preferă să lucreze în privat unde se oferă condiţii mai bune de muncă, iar salariile sunt mult mai competitive (când spunem condiţii mai bune de muncă, facem referire la dotările minime necesare cum ar fi: grupuri sanitare corespunzătoare, sursă de apa potabilă, unelte şi maşini cu care să muncească). În prezent, sunt colegi în ţară care pentru a munci vin cu unelte de acasă”, transmite, miercuri, prin intermediul unui comunicat, sindicatul din CNAIR.

Sindicaliştii susţin, de asemenea, că în rândul personalului TESA care lucrează în structurile centrale ale companiei sunt oameni care primesc salarii ”scandaloase”, în timp ce în teritoriu salariile sunt de 2.000 - 3.000 de lei, ei susţinând că aceste probleme sunt aduse la cunoştinţa conducerilor de până acum ale CNAIR, însă niciodată nu s-au făcut demersuri pentru rezolvarea lor.

”Sindicatul reprezentativ al CNAIR solicită conducerii o remunerare reală a muncii prestate, eliminarea inechităţilor salariale şi a criteriilor subiective de încadrare salarială (filiere politice, cunoştinţe, relaţii etc.). În grila de salarizare din contractul colectiv de muncă se pot vedea limitele, minime şi maxime, de salarizare stabilite.

Ele sunt structurate pe fiecare meserie, condiţii de studii şi funcţie. În mediul online se prezintă ”situaţii scandaloase” cu angajaţi ai CNAIR care primesc salarii sau sporuri mari.

În fapt, aceste salarii ”scandaloase” le întâlnim la personalul TESA din structurile centrale ale CNAIR, nicidecum în teritoriu, unde inginerii sau contabilii muncesc pe un salariu net cuprins între 2.200-3.000 de lei pe lună”, menţionează sursa citată.

Sindicaliştii mai arată că cea mai recentă propunere pe care a înaintat-o Sindicatul ”Elie Radu” către conducerea CNAIR a fost cea de a reintroduce normarea în muncă, ţinând-se cont de Normativele în vigoare, astfel încât, să se poată remunera personalul după criterii de muncă şi productivitate.

”Din păcate nu s-a mai putut implementa nici acest lucru! Conducerile CNAIR sunt vremelnice, numite politic şi schimbate aproape în fiecare an. Strategia de personal dusă în ultimii ani în CNAIR a fost una catastrofală: personalul TESA, a depăşit, procentual, personalul muncitor.

Întâlnim posturi şi organigrame transformate/schimbate peste noapte, pentru a face loc clientelelor de partid cu alte profesii care nu au nici o legătura profesională cu domeniul de activitate a CNAIR si aici putem enumera: specialişti relaţii cu publicul, filozofi etc. În aceste condiţii nu se pot contura şi nici implementa strategii pentru o dezvoltare durabilă şi sănătoasa a CNAIR S.A”, mai susţin sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.