Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din pentenciare critică decizia Guvernului: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu majorează salariile, dar blochează angajările în sistem

penitenciare

Sindicaliștii din penitenciare critică decizia Guvernului care, pe de o parte, majorează salariile din sistemul de apărare și ordine publică, dar blochează angajările.

Anunțul liderilor coaliției de guvernare de a majora, cu 1 Iulie 2022, salariile angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională cu un sfert din diferența rămasă restantă detensionează pe moment dialogul social dintre clasa politică și reprezentanții sindicatelor din poliție și din penitenciare.

"În data de 23.05.2022, Nicolae CIUCĂ, președintele PNL și Marcel CIOLACU, președintele PSD, au anunțat simultan pe Facebook două măsuri politice cu impact asupra salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Liderii politici au decis ca, începând cu data de 1 iulie 2022, să:

1. Acorde un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public,

2. Suspende angajărilor în sectorul bugetar, începând cu 1 iulie.

Sindicatele din poliție și din penitenciare rămân vigilente la măsurile anunțate de către Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU și solicită celor doi lideri politici să aplice integral legea salarizării unitare și legea pensiilor militare așa cum au fost votate inițial în Parlament, de aceleași partide politice care formează actuala alianță de guvernare.

Suspendarea angajărilor în sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta pe termen mediu si lung calitatea serviciilor oferite de instituțiile de forță ale statului în lupta cu infracționalitatea. Deficitul acut de personal cu care se confruntă angajații din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională prejudiciază capacitatea acestor instituții de a menține ridicată performanța polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare", spun sindicaliștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.