Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii iau cu asalt Ministerul Finanţelor Publice

ministerul finantelor

Miercuri şi joi, sediul Ministerului Finanţelor Publice va fi pichetat de sindicaliştii din transporturi feroviare. Aceştia sunt nemulţumiţi că sunt în imposibilitatea încheierii contractelor colective de muncă, dar şi de reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători.

Pichetele sindicaliştilor din transporturi feroviare ar urma să aibă loc miercuri şi joi, de la 10.00 până la 12.00, potrivit unui comunicat de presă.

Sindicaliştii susţin necesitatea acordării coeficientului de inflaţie la salarii prin negocieri colective. Potrivit acestora, în sistemul feroviar nu au fost acordate creşteri salariale de mai bine de 6 an. Protestatarii mai denunţă reactivarea clauzelor salariale suspendate cuprinse în contractele colective de muncă, menţinerea artificială a accizei la combustibilul utilizat pentru transportul feroviar şi lipsa investiţiilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi echipamentelor de protecţie.

La acţiunile de protest vor participa membri ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), Federaţiei Naţionale "Drum de Fier" (FNDF), Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Transporturi "ELCATEL", Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV) şi Federaţiei Automătizări Feroviare (FAF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.