Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii RATB protestează `împotriva mafiei din sistem`

ratb

Sindicalişti din RATB organizează, joi, un protest, între orele 11,30 şi 14,30, prin care vor să atragă atenţia asupra "corupţiei şi mafiei care sufocă instituţiile statului român", relatează Agerpres

"Vă facem cunoscut că în ziua de 17 martie 2016 se va desfăşura o adunare publică organizată de noi, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB, susţinuţi de avocaţii din UNBR 2004, reprezentaţi de domnul avocat Vasile Dumitru. Protestul cu nr. 17 va avea loc între orele 11,30 şi 14,30 în localitatea Bucureşti, la sediul Autobazei RATB Titan, Bd. Theodor Pallady nr. 64, S3, Bucureşti", se spune într-un comunicat al Sindicatului Transportatorilor APT.

Potrivit sursei citate, scopul adunărilor publice îl constituie "abuzurile, corupţia şi mafia care sufocă instituţiile statului român, abuzurile şi corupţia din partidele politice care numesc conducerea RATB, abuzurile şi corupţia din Justiţie, care nu finalizează dosarele aflate pe rol, abuzurile şi corupţia din Guvernul României, care nu opreşte Mafia organizată din RATB, abuzurile şi corupţia din Primăria Municipiului Bucureşti, care numeşte conducerea RATB şi întreţin fenomenul de tip mafiot din RATB". 

Sindicaliştii afirmă că managementul RATB, despre care spun că este "neperformant şi ilegal", a fost susţinut şi impus de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar aleşii locali nu au făcut numirile în urma unui concurs, aşa cum prevede legea, ci politic. 
"Conducerea RATB a creat un prejudiciu de un milion de lei, în urma câştigării în instanţă a unor procese intentate mai ales de foştii directori ai RATB, daţi afară de Consiliul de Administraţie al Regiei. Acesta este preţul rotaţiilor politice la conducerea RATB, care ar urma să umfle bugetul local cu echivalentul a 223.000 de euro. Fapta a fost constatată de Curtea de Conturi în raportul publicat în anul 2016", atrag ei atenţia. 

Sindicaliştii mai reclamă faptul că în RATB au fost angajate "pe bani foarte mulţi" rude ale consilierilor generali, numirea politică "a unor şefi incompetenţi", "abuzurile şefilor împotriva salariaţilor", "furtul şi distrugerea RATB susţinute în ultimii 26 de ani de grupurile politico-mafiote", "acoperirea jafului de la RATB prin lipsa de reacţie a instituţiilor statului", "conflictul de drepturi privind aplicarea contractului colectiv de muncă, dar şi condiţiile de muncă, în special ale casierelor. 

Aceştia subliniază că, din cauza condiţiilor proaste de muncă, peste 400 de şoferi au plecat să lucreze în Marea Britanie, iar în prezent mai mulţi angajatori din Germania au venit să recruteze personal din rândul angajaţilor RATB, în condiţiile în care, anul trecut, au ieşit la pensie 24.000 de salariaţi în sectorul transporturi din Germania. 

"Menţionăm că acestea sunt doar o mică parte din problemele din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Următoarele acţiuni de protest vor avea loc în data de 01.04.2016 în faţa sediului Direcţie RATB şi, la o dată ce va fi comunicată ulterior, la Bruxelles", avertizează sindicaliştii din RATB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.