Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii Sanitas au bătut la ușa ministrului Sănătăţii: Ce le-a promis Alexandru Rafila

Sanitas
Sanitas

Sindicaliştii Sanitas, care au protestat câteva zile în Capitală, s-au întâlnit, vineri, cu ministrul Sănătăţii şi au prezentat revendicările. Alexandru Rafila a promis că va constitui, până sâptămâna viitoare un grup de lucru pentru noua lege a salarizării. De asemenea, ministrul s-a angajat să susţină în Guvern orice propunere careb să ducă la creşterea veniturilor salariaţilor din Sănătate, anunță news.ro.

Ce spun sindicaliștii

”Ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie a.c., reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANITAS s-au întâlnit, astăzi 10 februarie 2023, cu dl. Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister. Discuţiile s-au axat pe analiza revendicărilor SANITAS şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea acestora”, a transmis, vineri, Sanitas, într-un comunicat de presă.

Potrivit sindicaliştilor, în ceea ce priveşte noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar.

Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri

Grupul de lucru ar trebui să redacteze noua lege ţinând cont de principiile reiterate şi susţinute de Federaţia SANITAS:

Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali.

Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă.

Cum va fi construită noua lege a salarizării personalului bugetar

Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri.

”În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să susţină în Guvern orice soluţie care va avea ca finalitate creşterea veniturilor angajaţilor din Sănătate. Referitor la finanţarea unităţilor sanitare, ministrul Alexandru Rafila şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”, au mai transmis sindicaliştii.

Sanitas a organizat, în perioada 6-8 februarie, ample acţiunin de protest în Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.