Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Europol acuză puterea politică, după incidentul de la Constanța: Foloseşte politistii/ jandarmii să intimideze protestatarii

captura youtube
incident arma constanta

Conducerea Sindicatului Europol Constanţa a afirmat că este regretabil gestul poliţistului care sâmbătă seara, a îndreptat arma către o maşină în timpul protestului transportatorilor de pe Centura municipiului Constanţa şi a precizat că este de condamnat decizia ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de a accepta să folosească poliţiştii pe post de scut pentru a bloca dreptul constituţional de a manifesta.

„Este regretabil gestul făcut de poliţistul din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Asta dovedeşte încă o dată că oamenii politici care conduc MAI pun presiune excesivă pe poliţişti să execute dispoziţii/ordine care nu au niciun temei legal. Aş compara acest gest cu perioada din pandemie când Marcel Vela şi Guvernul de atunci, pentru a speria populaţia şi a-i ţine în case, în timp ce ei furau miliarde pe achiziţii cu cântec, s-a ordonat să scoată armata pe străzi. Şi vedeam militari cu armele la ei şi cu autospeciale de armată, la cele mai vizibile intersecţii, tot pentru a speria lumea”, au transmis duminică, reprezentanţii Sindicatului Europol Constanţa.

Aceştia susţin că actuala coaliţie foloseşte poliţiştii şi jandarmii pentru a-i intimida pe protestatari.

„Acelaşi lucru se întâmplă şi acum. Actualei coaliţii îi este frică de democraţie şi foloseşte politistii/ jandarmii să intimideze protestatarii pentru a nu ajunge să fie nevoiţi să dea socoteală pentru deciziile care i-au dus la sapă de lemn pe majoritatea fermierilor şi transportatorilor. Este de condamnat decizia lui Predoiu de a accepta să folosească poliţiştii pe post de scut pentru a bloca dreptul constituţional de a manifesta”, a mai precizat conducerea Sindicatului Europol Constanţa.

Sâmbătă, seara, un poliţist a îndreptat arma din dotare către o maşină în timpul unui protest al transportatorilor care a avut loc pe Centura Constanţei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au afirmat că arma respectivă avea muniţie neletală.

„În seara de 13 ianuarie, în timpul protestului transportatorilor din municipiul Constanţa, unul dintre participanţii la trafic nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor aflaţi în dispozitiv şi s-a îndreptat cu autoturismul către participanţii la acţiunea de protest, precum şi către efectivele dispozitivului de ordine şi siguranţă publică.

În acest context, un luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine, precum şi a protestatarilor, s-a poziţionat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă şi a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului.

Menţionăm că este vorba de o armă, cu muniţie neletală”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.