Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării lansează un proiect în sprijinul angajării studenţilor

pixabay.com
microfon

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universităţii Bucureşti şi Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind au semnat, luni, Acordul de parteneriat în cadrul proiectului "De la student la Antreprenor", potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală, informează Agerpres.

Proiectul îşi propune să asigure studenţilor la licenţă şi master ai FJSC posibilitatea de a cunoaşte cerinţele pieţei muncii, o capacitate crescută de a se adapta la cerinţele angajatorilor, posibilitatea de a fi îndrumaţi în direcţia unei bune inserţii pe piaţa muncii şi creşterea nivelului de informare şi dezvoltare de cunoştinţe pentru întreaga comunitate academică.

Obiectul Acordului de parteneriat îl reprezintă desfăşurarea de acţiuni şi evenimente cu rol în generarea de cunoştinţe şi dezvoltarea de competenţe profesionale în vederea derulării unor activităţi profesionale şi educaţionale de interes reciproc., se menţionează în comunicat.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Acordul a fost semnat de decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Antonio Momoc, şi de preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac.

Decanul FJSC, Antonio Momoc, a menţionat că în contextul ameninţărilor la adresa democraţiei liberale şi a tentativelor de manipulare ale publicului, rolul jurnaliştilor profesionişti este unul strategic pentru apărarea interesului public, al modelării opiniei publice şi al promovării valorilor democraţiei contemporane.

"Viziunea Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este promovarea prin educaţie şi cercetare a valorilor democraţiei liberale, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului şi ale cetăţeanului, prin protejarea drepturilor fundamentale constituţionale la exprimare liberă şi la informare corectă. Profesionalizarea presei, independenţa editorială, respectul faţă de interesul public, etica profesională în comunicarea publică, în PR şi publicitate, reprezintă principiile academice şi instrumentele formării prin care încurajăm o cultura politică a participării şi implicării democratice. În contextul ameninţărilor la adresa democraţiei liberale, a infodemiei, a dezinformării pe reţele sociale şi tentativelor de manipulare ale publicului, rolul jurnaliştilor profesionişti este unul strategic pentru apărarea interesului public, al modelării opiniei publice şi al promovării valorilor democraţiei contemporane. Protejarea drepturilor jurnaliştilor este unul esenţial în democraţia contemporană. Acordul nostru cu MediaSind exprimă angajamentul nostru pentru un jurnalism de calitate şi pentru o presă independentă", a subliniat decanul FJSC.

Preşedintele SRJ MediaSind, Cristi Godinac, a promis că organizaţia sindicală se va implica activ, prin profesioniştii pe care îi are, în principalele instituţii publice şi private din mass-media, membri în Filialele MediaSind AGERPRES, MediaSind TVR, MediaSind Radio România şi MediaSind Freelanceri, pentru a sprijini integrarea studenţilor şi absolvenţilor de la specializarea jurnalism şi comunicare pe piaţa media. Totodată, prin organizaţiile internaţionale la care este afiliat prin Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, MediaSind va organiza schimburi de experienţă cu profesioniştii de la instituţiile de prestigiu din mass-media.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

"Studenţii şi absolvenţii FSJC vor învăţa de la profesioniştii MediaSind că viitorii angajaţi au şi drepturi, nu numai obligaţii, vor învăţa despre importanţa negocierii colective a drepturilor din piaţa muncii, a clauzei de conştiinţă a jurnalistului, dar şi despre drepturile financiare care trebuie să fie asigurate de către orice angajator din mass-media", a afirmat Cristi Godinac, citat în comunicat.

Reprezentanţii celor două organizaţii au anunţat că în scurt timp, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, împreună cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi cu principalele universităţi din ţară partenere, vor reiniţia Proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate, proiect suspendat din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.