Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti avertizează asupra dezastrului ce va urma după reducerea bugetului Capitalei

Societatea de Transport Bucuresti
STB sigla

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB), sindicat reprezentativ în cadrul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA, constată cu îngrijorare că decizii arbitrare şi interese meschine pot afecta, în mod ireparabil şi pentru mulţi ani de acum înainte, condiţiile de muncă ale angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti - STB SA, serviciul public de transport al Capitalei, dar şi viaţa socială a bucureştenilor.

„STB ia atitudine şi avertizează public responsabilii politici aflaţi la putere că nu va accepta sub nicio formă readucerea Societăţii de Transport Bucureşti - STB SA la situaţia umilitoare în care s-a aflat până acum doi ani.

După ani întregi de subfinanţare cronică generată de aceleaşi motive, fosta RATB a ajuns să asigure un nivel minim al condiţiilor de muncă pentru angajaţii săi, ceea ce crea eficienţă redusă şi întârzieri grave în intervenţii, la reparaţii sau la revizii. Acest lucru, împreună cu lipsa pieselor de schimb, a materialelor şi a produselor necesare a afectat grav întregul serviciu de transport public, pe care fosta regie îl mai putea asigura numai cu un efort uriaş din partea angajaţilor.

Astfel, sute de autobuze, troleibuze şi tramvaie au ajuns în anul 2016 să fie imobilizate în autobaze şi depouri din cauza lipsei materialelor şi a pieselor de schimb, ceea ce s-a răsfrânt dureros asupra întregii vieţi a locuitorilor Capitalei: nu putea fi stabilit un orar de sosire în staţii pentru vehicule, iar timpii de aşteptare crescuseră enorm, deşi traficul auto era mai redus decât în prezent.

Prin eforturile financiare făcute de actuala echipă a Primăriei Capitalei, STB SA a început să se apropie cu paşi repezi de un serviciu de calitate: au fost scoase din imobilizare circa 300 de vehicule, parcul circulant de autobuze crescând de la 630 la 950 în momentul de faţă, tramvaie de la 223 la 280, troleibuze de la 146 la 181, iar 130 de autobuze noi, Euro VI, circulă deja pe străzile oraşului, urmând ca până în vară, în total, 400 de noi autobuze să mărească flota STB SA şi să ofere un serviciu la standarde europene.

Condiţiile de transport pentru călători vor fi îmbunătăţite după ce vor fi achiziţionate vehicule electrice, nepoluante, troleibuze cu autonomie mărită, autobuze electrice şi tramvaie noi. Fondurile alocate nu vizează numai dezvoltarea parcului de vehicule, dar şi modernizarea depourilor, autobazelor, a celorlalte locaţii din cadrul STB SA, ceea ce va crea condiţii de muncă la nivel european pentru angajaţi.

Toate aceste proiecte vor fi afectate grav sau chiar anulate, dacă bugetul Capitalei pe anul 2019 va fi redus, aşa cum s-a anunţat, în forma trimisă spre adoptare la Parlament.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, reprezentantul a circa 9.000 de angajaţi, va acţiona cu toate pârghiile de care dispune, pentru a-i determina pe politicieni să respecte dreptul angajaţilor STB SA şi a populaţiei la o viaţă decentă.”, se arată într-un comunicat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.