Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindromul ’vacii nebune’ reapare în Marea Britanie - A fost depistat primul caz din 2015

DutchNews
vaca hermien

În Marea Britanie a fost depistat primul caz al bolii vacii nebune din 2015, provocând îngrijorare că unele ţări ar putea restricţiona importurile de carne de vită britanică, transmite Bloomberg preluată de news.ro.

Boala, cunoscută sub numele de encefalopatia spongiformă bovină, a fost confirmată la o fermă din Aberdeenshire, în estul Scoţiei, potrivit unui comunicat al guvernului. Oficialii au subliniat că acest caz nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor, iar animalul nu a intrat în circuitul alimentar.

SURSE Liviu Dragnea, ÎNTÂLNIRE de gradul 0 cu Kelemen Hunor - Liderii PSD și UDMR, negocieri pe legea care dinamitează coaliția

Totuşi, există îngrijorarea să importatorii vor reduce achiziţiile de carne de vită britanică, din cauza temerilor provocate de această boală.

În anii 1980 şi 1990, epidemiile de boală a vacii nebune au provocat moartea mai multor persoane şi au dus la restricţionarea exporturilor de carne de vită.

Consumul de carne de la animale infectate cu această boală a fost corelat cu boala Creutzfeldt-Jakob, o afecţiunile incurabilă pentru oameni, care distruge ţesutul creierului.

Peste 185.000 de cazuri ale bolii vacii nebune au fost confirmate în Uniunea Europeană în timpul epidemiei precedente. De atunci, cazurile au fost sporadice şi izolate.

Guvernul scoţian a anunţat că au fost introduse restricţii preventive la ferma respectivă şi sunt luate şi alte măsuri pentru identificarea originii bolii.

Impactul acestei boli va fi dacă Scoţia îşi va pierde statutul de regiune cu risc neglijabil al bolii vacii nebune, care ar putea afecta exporturile britanice de carne de vită. Agricultura este un sector major pentru economia scoţială, în special în zonele rurale, cum este Aberdeenshire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.