Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore a spânzurat un traficant de droguri, a cincea execuţie începând din luna martie

spanzurat streang

Singapore a spânzurat vineri un traficant de droguri, a cincea execuţie în această ţară începând din luna martie, după ce un tribunal a respins un ultim recurs în pofida apelurilor la clemenţă, transmite AFP.

Execuţia singaporezului Nazeri Lajim a avut loc vineri într-o închisoare, a indicat într-un comunicat Serviciul penitenciar local.

Bărbatul în vârstă de 64 de ani fusese condamnat în 2017 pentru deţinerea a peste 33 de grame de heroină ''în scopul traficării'', a menţionat agenţia antidrog din Singapore, o cantitate suficientă ''pentru a alimenta dependenţa a aproximativ 400 de persoane timp de o săptămână'', potrivit Agerpres.

Kirsten Han, o militantă locală pentru drepturile omului, a declarat că Nazeri şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii luptând contra dependenţei sale de droguri, începând de la vârsta de 14 ani.

După o întrerupere de peste doi ani Singapore, unde legislaţia antidrog este printre cele mai stricte din lume, a reluat execuţiile în luna martie, prin spânzurarea unui traficant de droguri local.

Seria de execuţii prin spânzurare, inclusiv cea din aprilie a traficantului malaezian Nagaenthran K. Dharmalingam, handicapat mintal, a suscitat indignare în străinătate şi apeluri în favoarea abolirii pedepsei capitale în Singapore.

Totuşi, autorităţile singaporeze insistă că pedeapsa cu moartea rămâne un mijloc eficient de combatere a traficului de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.