Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore reexaminează contractul pentru Marele Premiu de Formula 1, în plin scandal de corupţie

skysports.com
audi formula 1

Autorităţile din Singapore vor examina condiţiile contractului privind Marele Premiu de Formula 1 organizat pe teritoriul acestei ţări, după acuzaţiile de corupţie care l-au vizat pe fostul său ministru al Transporturilor, a indicat luni un membru al guvernului, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Subramaniam Iswaran a demisionat în ianuarie după ce a fost acuzat de 27 de infracţiuni în cadrul unei rare anchete privind corupţi la cel mai înalt nivel în acest oraş-stat.

Acest caz l-a implicat şi magnatul miliardar din industria hotelieră Ong Beng Seng, care a contribuit la organizarea primei curse nocturne de Formula 1 în Singapore, în 2008.

Iswaran ar fi acceptat bilete pentru evenimente sportive şi spectacole de la Ong. Fostul ministru a pledat nevinovat.

Ministrul însărcinat cu relaţiile comerciale, Grace Fu, a declarat luni în parlament: "În urma acuzaţiilor de corupţie, suntem pe cale să reexaminăm termenii acordului" privind Formula 1.

Fu a precizat că, până în prezent, "nu există nimic care să sugereze că contractele pentru Formula 1 au fost definite în detrimentul guvernului".

Consiliul pentru Turism din Singapore (STB) a fost însărcinat să efectueze un audit cu privire la ediţia din 2022 a cursei, a adăugat ministrul.

STB a semnat un contract în 2007 cu promotorul, Ong's Singapore GP, pentru a organiza cursa nocturnă. Un acord reînnoit ulterior în 2012, 2017 şi 2022, prelungit în prezent până în 2028.

Grace Fu a subliniat totodată că guvernul a rămas "angajat faţă de Marele Premiu de Formula 1 din Singapore" şi că "pregătirile pentru cursa din 2024", programată pe 22 septembrie, au început deja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.