Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore va acorda prima licență criptografică pentru a atrage platforme de active digitale

stiripesurse.ro
singapore

Singapore urmează să acorde pentru prima dată acordul pentru o platforma de schimb de criptomonede; astfel, orașul-stat asiatic devine un câmp de luptă cheie în încercarea industriei de active digitale de a îmblânzi câinii de pază din centrele financiare globale.

Compania este prima bursă care primește permisiunea oficială de a opera în Singapore din aproximativ 170 de solicitanți, inclusiv bursele globale Binance și Gemeni.

Centrul din Asia de Sud-Est a devenit un magnet pentru companiile de criptomonede si mulți o văd ca pe un mediu de reglementare prietenos. Autoritățile de reglementare financiară globală examinează din ce în ce mai mult industria în creștere rapidă a activelor digitale, încercând să o echilibreze și să elimine utilizarea criptomonedelor în spălarea banilor, finanțarea terorismului și frauda.

Unele grupuri din Singapore, inclusiv Binance, au primit deja o scutire de a oferi servicii investitorilor cu amănuntul și instituționali în timp ce așteaptă o licență oficială. Independent Reserve și-a depus cererea în aprilie 2020.

„Așteptăm mai mult de un an pentru această zi”, a spus un schimb de cripte străin care operează în oraș. „Acum toată lumea se întreabă cine va primi aprobarea în continuare”.

Economia din Singapore, țară cu resurse puține, depinde în mare măsură de serviciile financiare, iar atracția sa ca centru de afaceri a crescut, deoarece Hong Kong, un centru financiar asiatic concurent, a fost perceput ca pierzându-și atractivitatea din cauza legislației naționale de securitate națională a Chinei.

Ca și China continentală, Hong Kong a adoptat o poziție mai strictă în ceea ce privește industria criptomonedelor. Orașul este decis să limiteze tranzacționarea criptografică la investitorii acreditați sau instituționali în conformitate cu o nouă lege.

Între timp, Singapore a făcut mai ușor pentru grupurile criptografice străine crearea de birouri și deservirea rezidenților și a întreprinderilor, deși cu restricții, inclusiv cu privire la limitele volumelor de tranzacții. În ianuarie 2020, a introdus o lege a plăților prin care companiile ar putea solicita o licență. Aproximativ 90 de companii de active digitale au aplicat și funcționează sub o scutire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.