Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura cerere care nu s-a făcut în scandalul drogurilor din școli: Câte un polițist la fiecare unitate școală

autoinsurancedeal.org
politia

După ce mai mulți elevi au fost prinși drogați sau chiar au provocat accidente mortale, după ce rețele care distribuiau droguri în școli au fost destructurate, se cere o măsură specială, care nu a mai fost cerută până acum: ca fiecare școală să aibă un polițist.

Iată mesajul transmis de europarlamentarul Eugen Tomac:

"Câte un poliţist în fiecare şcoală!

Dacă amendamentul PMP intra în vigoare, problemele de siguranţă cu care se confruntă sistemul educaţional în România erau mult mai puţine.

În luna mai, Eugen Tomac, preşedintele PMP, a propus arondarea unui poliţist pentru fiecare şcoală din România, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Educaţiei, pentru a descuraja fenomenul infracţional şi pentru a transmite un mesaj clar de siguranţă pentru cadrele didactice, elevi şi părinţi.

Prezenţa acestor poliţişti în şcolile din România nu ar fi afectat în niciun fel buna desfăşurare a actului educaţional şi nici nu ar fi lezat în vreun fel drepturile şi libertăţile de care se bucură elevii sau cadrele didactice.

PMP solicită, din nou, Guvernului Ciolacu să analizeze propunerea liderului PMP, în condiţiile în care astăzi, la început de an şcolar, trebuie să avem măsuri coerente şi reale pentru a garanta un climat de siguranţă, iar şcoala să îşi recapete rolul educaţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.