Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura fabrică românească de ciocolată este în buza falimentului: anul trecut a fost dramatic

ciocolata

Singura fabrică de ciocolată cu acționariat românesc, fabrica ”Galatic” din Maramureș, își cere insolvența. Directorul Liviu Fagi susține că totul a plecat de la costurile mult prea ridicate de producție, dar și din cauza faptului că retailerii au refuzat să accepte o creștere a prețurilor.

“Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.

Anul trecut, pentru a reduce cumva cheltuielile foarte mari cu consumul de energie electrică, am făcut un proiect pentru o capacitate proprie de producție, prin panouri fotovoltaice, dar proiectul nu a mai fost implementat, pentru că acea linie de finanțare, care ar fi ajutat real mulți antreprenori români, nu a mai fost deschisă.” a spus Liviu Fagi.

Nu avem datorii la stat

Directorul susține că în acest an situația s-a mai ameliorat, iar compania nu are datorii la stat.

Vă precizez că noi nu avem datorii la stat, avem vreo 18.000 lei care sunt creanțele curente, însă pentru a putea să ne plătim furnizorii, partenerii de afaceri, am fost nevoit să apelez la această protecție oferită de insolvență. Situația aceasta dificilă din istoria economică a firmei a fost cauzată de dispariția creditului furnizor.

Însă acum situația s-a mai reglat (inclusiv din partea retailerilor, unde, pentru prima dată am observat o deschidere către producătorii români, care înainte nu exista, dimpotrivă) și am considerat că sub umbrela insolvenței vom putea mai repede și mai eficient să stingem datoriile și să continuăm să funcționăm. Dacă vroiam să stingem lumina, puteam să o facem demult, eu am avut mereu oferte tentante, dar vreau să fac ciocolată aici, acasă”, a declarat, pentru 2mnews, Liviu Fagi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.