Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura mănăstire din ţară închinată Sf. Paisie Aghioritul şi-a serbat ocrotitorul: 'Ne învață că prin jertfă și nevoință se pot rezolva toate lucrurile'

basilica.ro
Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul

Mănăstirea Pantocrator din Beclean este singura mănăstire din ţară dedicată Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul.

La hramul aşezământului monahal a slujit, în 12 iulie 2021, Mitropolitul Andrei al Clujului, potrivit basilica.ro.

El s-a adresat credincioşilor şi le-a împărtăşit câteva gânduri cu privire la viaţa şi învăţătura sfântului Paisie, pe care l-a cunoscut personal în 1991 la Sfântul Munte Athos.

„Foarte multă lume s-a folosit din întâlnirea cu Sfântul Paisie, din cuvântul său de învățătură, pentru că a fost sfânt al vremurilor noastre și observator obiectiv al relelor ce ne înconjoară”.

„Referitor la vremurile în care trăim, a ținut multe meditații și un lucru pe care l-a subliniat este acesta: în vremurile noastre păcatul a devenit un fel de a fi; și zicea el că nouă, tuturor, ne lipsește simțul jertfelniciei”.

„Sfântul Paisie, ocrotitorul mănăstirii, ne învață că prin jertfă și nevoință se pot rezolva toate lucrurile. Pentru rugăciunile lui și ale tuturor sfinților, Bunul Dumnezeu să ne ajute și nouă să depășim toate necazurile și greutățile, iar la capătul drumului să ajungem acolo unde a ajuns el, lângă Domnul nostru Iisus Hristos”, a spus Părintele Mitropolit.

Scurt istoric

Mănăstirea Pantocrator, cu hramul „Sfântul Paisie Aghioritul”, este situată în cartierul Valea Viilor din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud. A fost înființată la data de 1 iunie 2017. Așezământul se află pe locul unei vechi clopotnițe, construită în prima jumătate a secolului al XX-lea.

În prezent, biserica de zid a mănăstirii este pregătită pentru a fi pictată în tehnica frescă. De asemenea, se lucrează la ansamblul monahal, care va cuprinde chilii, o trapeză și o sală de conferințe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.