Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura reacţie din PNL: 'Solicit de urgență demisia de onoare a doamnei Sevil Shhaideh'

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Punerea sub acuzare a ministrului Sevil Shhaideh de către DNA a lăsat aproape fără reacţie opoziţia. După câteva ore de la anunţ, USR a transmis un comunicat, iar singurul liber PNL care a reacţionat este Gigel Ştirbu, vicepreşedinte pe regiunea S-V Oltenia. Acesta solicită demisia ministrului Dezvoltării şi afirmă că PSD a pus România într-o situaţie jenantă.

Vezi şi: OFICIAL! DNA a făcut ANUNȚUL: Sevil Shhaideh, acuzată în dosarul 'Belina'

"Astazi, vicepremierul Guvernului României, doamna Sevil Shhaideh a fost pusă sub acuzare de către procurorii DNA într-un dosar de corupție. PSD pune din nou România într-o situație jenantă pentru un stat membru UE, parte al NATO, aceea in care un demnitar de prim rang să fie acuzat de fapte penale.

In opinia mea, menținerea in funcție a unui ministru asupra căruia planează suspiciuni de corupție aduce serioase prejudicii de imagine României pe plan extern si afectează grav credibilitatea Guvernului. Având in vedere că procurorii din cadrul Directiei Naționale Anticorupție au dispus deja efectuarea urmăririi penale in cazul doamnei Shhaideh, gestul de normalitate care s-ar fi impus în acest caz, într-un stat de drept, ar fi fost acela ca imediat doamna ministru să-și prezinte demisia până la rezolvarea problemelor penale, lucru care nu s-a întâmplat. Atât doamna Shhaideh cât si PSD trebuie să ințeleagă că astfel de acuzații grave de corupție legate de gestionarea banului public nu compromit doar imaginea persoanei in cauză, ci au consecințe negative asupra credibilității întregului stat roman, atât pe plan intern cât și la nivel extern.

Politicienii trebuie să-și asume ca prin funcțiile înalte pe care le ocupă, nu se reprezintă doar pe ei înșiși, ci reprezintă întreaga clasa politică in ochii cetățenilor. Suntem cu toții de acord ca prezumția de nevinovăție este valabilă pentru orice cetățean, si evident că se aplică si in cazul doamnei ministru, însă politicienii au obligația de a ințelege că o situație de acest gen are o încărcătură politică grea, mai ales într-un stat precum România, care se află încă sub monitorizarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. Iresponsabilitatea de care guvernul PSD dă dovadă incă o dată este revoltătoare, având în vedere că au fost numeroase cazuri în care politicienii au sfidat justiția, poziționându-se mai presus de lege si periclitând astfel imaginea întregii țări. Faptul ca România se află încă sub lupa MCV este o consecință a faptului ca de-a lungul timpului, politicienii nu au înțeles ca o demnitate publică atrage o dubla responsabilitate, pe de o parte în fața alegătorilor, iar pe de alta parte aceea de reprezentare a unui stat reformat, membru al Uniunii Europene.

Vezi şi: DNA dezvăluie jocurile din Guvernul Ponta: Cine sunt miniştrii care s-au opus trecerii lacului Belina la CJ Teleorman

In orice țară din lumea aceasta, un politician cu o funcție înaltă își dă imediat demisia atunci când este acuzat de fapte penale, tocmai din acest considerent, acela de a nu atrage consecințe negative asupra instituțiilor statului.

Având in vedere toate acestea, in calitate de membru al Parlamentului României, solicit de urgență demisia de onoare a doamnei Sevil Shhaideh. În cazul în care doamna ministru nu consideră oportun să-și prezinte demisia, solicit premierului Tudose revocarea imediată a acesteia din funcțiile de Ministru al Dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene și cea de Vicepremier", afirmă Ştiru într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.