Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura soluție atunci când nu poți slăbi prin dietă și mișcare

Radu Pop
burta talie obezitate

Dincolo de aspectul estetic, kilogramele în plus pot pune în pericol sănătatea, mai ales dacă se ajunge la obezitate, care este o problemă majoră de sănătate publică. Excesul ponderal crește riscul de a dezvolta afecțiuni grave, precum diabetul zaharat sau bolile cardiovasculare, care pot duce la complicații severe, unele dintre ele potențial fatale, cum este accidentul vascular cerebral. În ultimii ani, numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate este în continuă creștere, din cauza sedentarismului și a unei alimentații nesănătoase.

Pentru a scădea riscurile asociate obezității, persoanele supraponderale trebuie să-și schimbe stilul de viață, să facă zilnic mișcare și să adopte o dietă echilibrată. În acest fel, pot ajunge la o greutate corporală optimă. Totuși, în cazurile de obezitate morbidă, aceste măsuri pot să nu fie eficiente, iar atunci când au apărut deja complicații din cauza excesului ponderal, trebuie intervenit prompt.

În asemenea situații, chirurgia bariatrică poate fi soluția optimă pentru tratamentul obezității și al afecțiunilor asociate. Intervențiile de chirurgie bariatrică au ca scop principal modificarea anatomiei tractului digestiv, astfel încât stomacul își reduce dimensiunea. În acest fel, este limitată cantitatea de alimente consumată, pentru că pacientul nu mai poate să mănânce foarte mult. De asemenea, în urma anumitor intervenții bariatrice, organismul va asimila mai puțini nutrienți, astfel încât aportul caloric va fi semnificativ redus.

Există mai multe proceduri de chirurgie bariatrică, iar intervenția potrivită va fi stabilită de o echipă medicală multidisciplinară, în urma unei evaluări complete a stării de sănătate a pacientului. Una dintre cele mai folosite intervenții de chirurgie batriatrică este bypassul gastric, care permite crearea unui rezervor gastric și suturarea acestuia de intestinul subțire, ocolind 90% din stomac și o treime din intestin. Bypassul gastric este o intervenție sigură, minim invazivă, realizată prin chirurgie laparoscopică și asigură o scădere ponderală rapidă și de lungă durată.

La Spitalul Clinic SANADOR pacienții cu obezitate morbidă au acces la toate tipurile de intervenții batriatrice disponibile. Cele mai multe operații sunt laparoscopice, prin urmare minim invazive, cu risc redus de complicații și recuperare rapidă. Toate procedurile sunt efectuate în deplină siguranță pentru pacient, într-unul dintre cele mai performante blocuri operatorii din țară. După tratamentul chirurgical, pacienții beneficiază de consiliere nutrițională, pentru urmarea unui stil de viață sănătos, și de monitorizarea evoluției pe termen lung, prin consulturi multidisciplinare, analize și investigații periodice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.