Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul parc construit în Sibiu în ultimii treizeci de ani: 'Belvedere' a fost inaugurat în Sibiu / FOTO-VIDEO

oradesibiu.ro
Parc Belvedere Sibiu

Singurul parc construit în Sibiu în ultimii treizeci de ani: 'Belvedere' a fost inaugurat în Sibiu

Primăria a inaugurat Belvedere, primul parc amenajat integral în ultimii 30 de ani, pe o suprafaţă de 6,4 hectare, la marginea municipiului Sibiu, aproape de Pădurea Dumbrava, cu o investiţie de 3,9 milioane de euro, fonduri europene, informează un comunicat transmis AGERPRES.

"Calitatea locuirii în Sibiu creşte prin astfel de amenajări. Noul parc adaugă suprafeţei de zone verzi din Sibiu peste 6,4 hectare şi va fi în acelaşi timp un spaţiu pentru relaxare în aer liber şi pentru activităţi sportive sau de recreere. Fie că este vorba despre o plimbare, joacă pentru cei mici sau despre practicarea mini-golfului, fotbalului sau baschetului, Parcul Belvedere va fi un punct de atracţie şi de întâlnire a comunităţii. Este primul parc amenajat în Sibiu în ultimii 30 de ani şi, mai mult, este un proiect de reconversie urbană prin care un teren viran primeşte utilitate publică. Îi invit pe toţi sibienii să se bucure de parc şi nu doar pe cei care locuiesc în zonă", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, la inaugurarea oficială care a avut loc vineri după-amiaza.

Deschiderea festivă a inclus activităţi şi ateliere pentru copii şi adulţi care au pus în valoare toate dotările parcului, precum şi un spectacol cu drone.

Sibienii au fost invitaţi să urmărească demonstraţii de exerciţii fizice, mini-golf, fotbal, baschet şi ciclism pe pump track, dar şi demonstraţii de magie şi să participe la un atelier educativ despre plantele din Parcul Belvedere şi unul despre colectarea selectivă corectă a deşeurilor, un atelier de pictat ghivece de flori şi un atelier informativ despre îngrijirea unui parc.

Pentru amenajarea acestui parc s-au excavat 60.000 de metri cubi de pământ, balast, balast şi piatră spartă, pentru amenajarea a patru terase. Aici există 585 de arbori din 20 de specii, 6.000 de plante perene, zonele verzi fiind dotate cu sisteme automate de irigare. Sistemul public de iluminat este ecologic, fiind prevăzut cu peste 200 de stâlpi şi 37 de proiectoare pentru iluminat ambiental. Există şi o fântână arteziană cu jeturi de apă iluminată multicolor, şase cişmele cu apă potabilă, din care două pentru animalele de companie. Un lucru rar în parcurile din Sibiu - în Belvedere există două toalete publice cu autocurăţare şi acces automat. Sibienii care vin să se relaxeze aici au la dispoziţie 11 hotspot-uri care asigură conexiune la Internet, gratuită. Este singurul parc din Sibiu unde există o zonă cu hamace, nu doar bănci. De asemenea, există o zonă de fitness cu echipamente dedicate şi celor în vârstă şi persoanelor cu dizabilităţi. Bicicliştii au la dispoziţie o zonă pentru trick-uri şi există singura minitiroliană cu o cursă de 20 de metri din municipiu, din spaţiul public. Copiii au la dispoziţie un loc de joacă complex, echipat cu diverse tipuri de echipamente. Animalele de companie au spaţiul lor special, amenajat din materiale reutilizate/ reciclate din vechiul amplasament al parcului, unde pot fi lăsate libere.

"Sustenabilitatea a fost de asemenea un considerent în amenajarea acestui parc. Energia necesară funcţionării iluminatului public şi a unei părţi a consumatorilor din parc este asigurată prin 3 panouri solare, fiecare producând 2,1 kW/oră. Un element inovativ este maximizarea producţiei de energie prin orientarea mobilă a panourilor în formă de floare după poziţia soarelui, unice în România. Siguranţa în parc va fi asigurată prin prezenţa unui agent în parc, în cabina special amenajată. De asemenea, pentru siguranţa sibienilor, dar şi pentru descurajarea actelor de vandalism sau antisociale, un sistem de 24 de camere video funcţionează în perimetrul parcului, cu un sistem complex de monitorizare, care are şi funcţii de alertare a Poliţiei Locale care va monitoriza şi această zonă", se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Odată cu acest parc au fost modernizate trei străzi din vecinătate - Preot Bacca, Islazului şi Săcel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.