Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sinistru: Un autopsier din Suceava a fost reținut pentru luare de mită și jefuire de cadavre

Inquam Photos / Octav Ganea
Morga morti UPU Spitalul Universitar Bucuresti

O femeie, autopsier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, este cercetată penal pentru luare de mită de la zeci de persoane şi pentru furt, după ce şi-a însuşit bunuri de la o persoană decedată. Conform datelor comunicate, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, anchetatorii au dispus luarea faţă de inculpată a măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, pentru săvârşirea a 37 de infracţiuni de luare mită şi a infracţiunii de furt, scrie Agerpres.

"Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpata, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ioan cel Nou' Suceava, în perioada februarie - aprilie 2020, a pretins şi/sau primit de la un număr de 37 aparţinători ai persoanelor decedate sume de bani cuprinse între 20 şi 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare şi predarea către aceştia", arată sursa citată.

De asemenea, la data de 4 martie 2020, femeia şi-a însuşit suma de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice, spun anchetatorii.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul unor poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi al unor subunităţi de poliţie de pe raza judeţului Suceava. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.