Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SINUCIGAȘI Prima țară care renunţă la aproape toate restricţiile în plină creştere a numărului de infectări

themoscowtimes.com
rusia-coronavirus

Pakistanul a anunţat joi planurile de eliminare a aproape tuturor restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, cu excepţia interdicţiei aplicate transportului public, în pofida unei creşteri a numărului de infectări şi de decese, informează DPA.

Prim-ministrul Imran Khan a anunţat că restricţiile vor fi eliminate sâmbătă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Potrivit premierului, decizia este menită să asigure faptul că mai multe milioane de persoane nu îşi vor pierde sursele de trai, într-o ţară în care circa 40% din populaţie trăieşte în sărăcie.

Sectoare economice importante, printre care agricultura, construcţiile, producţia şi comerţul cu amănuntul se vor redeschide, a dat asigurări ministrul planificării, Asad Umer.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Pe de altă parte, transportul public - inclusiv călătoriile cu trenul şi avionul - va fi în continuare suspendat, în timp ce instituţiile de învăţâmânt vor rămâne închise până pe 15 iulie, după cum a declarat ministrul Educaţiei, Shafqat Mehmood.

Decizia de a relaxa restricţiile vine însă la o zi după ce Pakistanul a raportat circa 1.500 de cazuri noi, cel mai mare număr de până în prezent.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’

Peste 23.000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în Pakistan, dintre care circa 550 au decedat, potrivit statisticilor oficiale date publicităţii joi după amiaza.

Autorităţile se luptă să facă faţă creşterii constante a numărului de cazuri şi decese, deşi ţara este încă la câteva săptămâni distanţă de un vârf al epidemiei.

Citește și: Orban în contre cu Vela în privința stării de alertă din 15 mai: ‘Decizia se va lua în ultima zi a stării de urgență’

De asemenea, guvernul se confruntă cu problema miilor de pakistanezi veniţi din străinătate şi testaţi pozitiv pentru noul coronavirus după întoarcerea acasă. Luni, 105 persoane din cele 209 ajunse la Islamabad din zona Emiratelor Arabe Unite au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.