Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sir Jon Cunliffe, adjunctul guvernatorului Băncii Angliei: Criptomonedele reprezintă o amenințare iminentă la adresa stabilității financiare

telegraph.co.uk
tower bridge londra

Sir Jon Cunliffe, guvernatorul adjunct pentru stabilitate financiară la Banca Angliei (BoE) -  cripto poate reprezenta o amenințare iminentă pentru sistemul financiar tradițional, conform cointelegraph.com

În timpul unui interviu din 15 noiembrie cu programul „Today” al BBC , Cunliffe a susținut că rapiditatea creșterilora activelor digitale și integrarea lor cu serviciile financiare tradiționale ar putea prezenta în curând riscuri sistemice, declarând:

”Criptomonedele cresc foarte repede și devin mai integrate în ceea ce aș putea numi sistemul financiar tradițional.”

„Deci punctul în care prezintă un risc se apropie. Cred că autoritățile de reglementare și legislatorii trebuie să se gândească foarte bine la asta”, a adăugat el.

În timp ce Cunliffe a avertizat cu privire la integrarea activelor cripto volatile în sistemul financiar principal, el a respins preocupările adiacente legate de creșterea monedelor stabile.

„Există propuneri pentru noi jucători care nu sunt bănci, inclusiv unele dintre marile platforme tehnologice și unele dintre platformele de social media să vină pe lume și să-și emită proprii bani”, a spus el. „Cred că acele propuneri nu există încă la scară, așa că nu cred că suntem în spatele curbei aici.”

Cele mai recente comentarii de la Cunliffe vin la aproximativ o lună după ce s-a adresat Societății pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale pe 13 octombrie, cerând factorilor de decizie să urmărească reglementarea criptografică ca „o chestiune de urgență”.

În ciuda faptului că recunoaștem că „tehnologiile cripto oferă o perspectivă de îmbunătățiri radicale în serviciile financiare”. Cunliffe a susținut că sectorul prezintă riscuri semnificative prin volatilitatea prețurilor, lipsa legilor de protecție a consumatorilor și absența prevederilor împotriva spălării banilor (AML) în sectorul DeFi.

„Cât de mari ar putea crește aceste riscuri va depinde în mare măsură de natura și viteza de răspuns din partea autorităților de reglementare și de supraveghere”, a spus Cunliffe.

Pe 9 noiembrie, banca centrală a Marii Britanii și Trezoreria au lansat o declarație comună în care subliniază cercetările viitoare privind o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) pentru piața din Marea Britanie.

Cei doi vor lansa o consultare în 2022 pentru a evalua viabilitatea unui CBDC din Regatul Unit, a explora potențialele caracteristici de proiectare și a lua în considerare implicațiile pozitive și negative ale emiterii unui CBDC.

BoE a adăugat că „nicio decizie” nu a fost luată de lansare la CBDC în această etapă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.