Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria amenință SUA: Ministrul de externe Walid al-Moualem a declarat că recunoașterea suveranității Israelului asupra Inălțimilor Golan va izola SUA

blacknesc.ro
siria israel golan

Ministrul de externe al Siriei, Walid al-Moualem, a declarat luni că "indiferent câţi ani au trecut, faptul că Golanul este un teritoriu sirian ocupat nu se va schimba" şi a avertizat că recunoaşterea de către Washington a suveranităţii israeliene asupra Înălţimilor Golan va izola Statele Unite, transmite Reuters, care preia televiziunea naţională siriană, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda .

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni, la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Netanyahu, aflat în campanie electorală, a declarat că Israelul "nu va renunţa niciodată" la cea mai mare parte a teritoriului sirian Golan, capturat în timpul Războiului de Şase Zile din 1967 şi anexat în 1981.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Anexarea Înălţimilor Golan nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Luni, Turcia a reamintit această poziţie prin vocea ministrului de externe Mevlut Cavusoglu, care a afirmat că ţara sa va face "orice este necesar, până la capăt" şi va colabora cu toate ţările împotriva "deciziilor unilaterale" care nesocotesc legislaţia internaţională, informează APP.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Şeful diplomaţiei de la Ankara a apreciat că gestul lui Trump este "practic un cadou electoral pentru Netanyahu, care este în dificultate înaintea alegerilor" şi că "eforturile americane sunt zadarnice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.