Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Armata rusă afirmă că a bombardat 86 de 'ţinte teroriste' în ultimele 24 de ore

supersonic avion

Aviaţia rusă a bombardat 86 de 'ţinte teroriste' în Siria în ultimele 24 de ore, un record absolut de lovituri aeriene de la începutul intervenţiei sale militare la 30 septembrie, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP. 

În primele zile ale intervenţiei sale militare în Siria, armata rusă a anunţat că a lovit circa douăzeci de ţinte pe zi, trecând la sfârşitul săptămânii la 50 de bombardamente în fiecare zi. 

Bombardierele tactice Su-34 şi avioanele de sprijin Su-24M şi Su-25SM au efectuat 88 de misiuni aeriene pentru a lovi ţinte în provinciile Raqa (est), Hama (centru), Idleb (nord-vest), Lattakia (nord-vest) şi Alep (nord-vest), a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov. 

Avioanele ruseşti au distrus posturi de comandă, depozite de muniţii şi arme, vehicule militare, ateliere de producţie de explozivi şi tabere de antrenament ale Statului Islamic (SI), potrivit ministerului. 

Un avion Su-24M a distrus cartierul general al SI de la Anadane, la 16 kilometri nord-vest de Alep, în timp ce la Latamne, în provincia Hama, aviaţia a lovit un buncăr unde erau depozitate muniţii, a adăugat oficialul rus. 

Un alt post de comandă şi depozit a fost distrus la Al-Bab, în provincia Alep, unde o coloană de vehicule care transportau combustibil şi muniţie a fost de asemenea lovită de aviaţia rusă. 

'Datorită loviturilor noastre, teroriştii grupului SI au pierdut o parte din muniţii, armamentul greu şi echipamentul lor militar', a mai spus Igor Konaşenkov. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.