Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Armata rusă anunţă lovirea a 60 de ţinte teroriste în ultimele 24 de ore

avion

Armata rusă a anunţat duminică lovirea a 60 de ţinte 'teroriste' în Siria în ultimele 24 de ore, în cele 39 de ieşiri efectuate de aviaţia sa, transmite AFP. 

Loviturile au fost purtate în provinciile Hama (centru), Homs (centru), Alep (nord-vest), Lattakia (vest) şi în regiunea capitalei Damasc. 

În apropiere de Hama, a fost distrus un post de comandă al coaliţiei jihadiste Jaish al-Fatah (Armata Cuceririi), din care face parte şi Frontul al-Nosra, aripa siriană a Al-Qaida. 

'Loviturile aeriene au avut ca rezultat bulversarea totală a organizării Jaish al-Fatah în această zonă, pe care combatanţii au fost nevoiţi să o părăsească', afirmă Ministerul rus al Apărării. 

La Homs, avioanele ruseşti au distrus 'o vastă reţea de tuneluri fortificate' prin care jihadiştii ajungeau pe linia de front şi o părăseau. 

În regiunea Damasc a fost distrus un punct de aprovizionare unde Statul Islamic le livra combatanţilor arme, alimente şi apă, iar în provincia Lattakia, aviaţia a aruncat în aer un depozit de muniţie. În total, 24 de tabere de antrenament teroriste au fost distruse în ultimele 24 de ore, afirmă armata rusă. 

Aceasta mai susţine că deţine dovezi despre dezertări masive din rândul rebelilor, împotriva cărora forţele regimului sirian au lansat o amplă ofensivă terestră în urmă cu 11 zile.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.