Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Cel mai important convoi cu rebeli a părăsit Ghouta orientală

AFP
siria

Cel mai important convoi cu rebeli şi civili a părăsit în noaptea de luni spre marţi Ghouta orientală, situată în apropiere de capitala siriană, a anunţat media de stat de la Damasc, potrivit AFP, conform agerpres.ro

O sută de autobuze care transportă 6.749 de persoane, dintre care un sfert sunt rebeli, au părăsit noaptea trecută o zonă a enclavei controlată de gruparea rebelă Faylaq al-Rahman, a indicat agenţia oficială siriană Sana. 

Aceste evacuări fac parte dintr-un acord încheiat săptămâna trecută între acest grup islamist şi Rusia, aliată a regimului sirian, după o operaţiune aeriană şi terestră a forţelor preşedintelui Bashar al-Assad, lansată la 18 februarie. În urma acestei ofensive, cetatea rebelă, supusă unui asediu din 2013, a fost îngenuncheată, notează AFP. Puterea a recucerit deja mai mult de 90% din această fortăreaţă rebelă. 

Sub presiunea atacurilor aeriene devastatoare şi slăbite de cinci ani de asediu, grupările rebele au acceptat una câte una să-şi abandoneze poziţiile din Ghouta pentru a se retrage în provincia Idlib (nord-vest), care încă mai scapă controlului regimului. 

De la începutul acestui an, regimul sirian a făcut o prioritate din recucerirea Ghoutei orientale, o zonă de unde rebelii lansează rachete şi obuze spre Damasc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.