Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Comunicaţiile militare cu Rusia continuă (Pentagon)

sputnik
siria, avion

Statele Unite continuă să utilizeze linia lor de comunicaţii militare cu Rusia asupra operaţiunilor din Siria, în ciuda creşterii tensiunii cu Moscova după doborârea unui avion de vânătoare sirian de către un avion american, a afirmat vineri un purtător de cuvânt militar al coaliţiei conduse de SUA, citat de AFP și preluat de agerpres.

Rusia denunţase ca un "act de agresiune" doborârea avionului sirian, duminică, reproşând Statelor Unite că nu au atenţionat anterior asupra intenţiilor lor în acest incident. 

Moscova anunţase atunci suspendarea comunicaţiei sale militare cu SUA privind operaţiunile din Siria. 

Dar, potrivit unui purtător de cuvânt american, militarii ruşi şi americani continuă să comunice. 

Linia de comunicaţii militare "este deschisă" şi "este utilizată pentru a fi siguri că echipajele noastre aeriene şi forţele noastre de pe teren sunt în siguranţă", a afirmat colonelul american Ryan Dillon, purtător de cuvânt militar al coaliţiei, într-o videoconferinţă din Bagdad. 

Linia de comunicaţii leagă comandamentul operaţiunilor aeriene ruse de cartierul general al operaţiunilor similare ale coaliţiei, instalat într-o bază americană din Qatar. 

Această linie a fost deschisă în săptămânile ce au urmat începutului intervenţiei militare ruse în Siria, pe 30 septembrie 2015, pentru a evita orice incident între forţele celor două părţi. 

Colonelul Dillon nu a dorit să precizeze dacă Rusia a prevenit coaliţia înainte de ultimul său atac cu rachete asupra unor ţinte ale grupării Stat Islamic în Siria, anunţat vineri de Moscova. 

Dar un alt responsabil american din domeniul apărării a afirmat, pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, că militarii ruşi au avertizat coaliţia înaintea atacului. 

Ministerul rus al Apărării indicase că a prevenit asupra loviturii forţele armate turce şi israeliene, fără a menţiona coaliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.