Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria începe războiul total: Cum e implicată Rusia

Armata siriană a lansat miercuri o vastă operaţiune terestră în centrul ţării cu sprijinul aviaţiei ruse, a declarat o sursa militară siriană, relatează AFP.

'Armata siriană şi aliaţii săi au început o vastă operaţiune terestră în provincia Hama din nordul ţării cu sprijinul aviaţiei ruse', a precizat sursa citată.

Sursa militară siriană a precizat că ofensiva din provincia Hama 'va viza zona din jurul satelor Latmine, vestul Morek, pentru a se îndrepta apoi către Kafr Zeita'.

Potrivit aceleiaşi surse, armata siriană se luptă în acest sector cu un grup al forţelor de opoziţie, între care rebeli moderaţi şi islamişti, precum şi cu ramura Al-Qaida din Siria, Frontul Al-Nosra.

Totodată, sursa a mai precizat că operaţiunea terestră are drept scop să securizeze un tronson de autostradă care leagă Damasc de Alep via Hama, din care jumătate este controlată de regim.

Şeful statului rus Vladimir Putin a afirmat, în cadrul unei întrevederi cu ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, că aviaţia rusă va susţine armata siriană în timpul ofensivei sale terestre împotriva Statului Islamic. Viitoarele operaţiuni militare ruse în Siria 'vor fi sincronizate cu operaţiunile terestre ale armatei siriene şi forţele armatei (ruse) a aerului vor susţine într-un mod eficace ofensiva armatei siriene', a subliniat liderul de la Kremlin, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.