Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria îşi continuă ofensiva în Ghouta, peste 1.000 de civili ucişi în trei săptămâni

siria, mayadin

Forţele regimului sirian îşi continuau duminică ofensiva împotriva zonei rebele din Ghouta Orientală, după ce a izolat Douma, unul din marile oraşe ale acestui fief al insurgenţilor vizat de 20 de zile de o acţiune militară care a făcut peste 1.000 de victime în rândul civililor, relatează AFP.

Tirul neîncetat al forţelor regimului Bashar al-Assad asupra enclavei asediate de la 18 februarie a costat viaţa a 1.031 de civili, dintre care 219 copii, şi a rănit alţi peste 4.350, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Sâmbătă, în bombardamentele regimului şi-au pierdut viaţa opt civili în oraşele Arbin şi Harasta şi alţi 20 la Douma, unde 17 corpuri au fost scoase de sub dărâmături, a informat OSDO.

Profitând de neputinţa comunităţii internaţionale şi de sprijinul constant al aliatului său rus, regimul s-a arătat hotărât să elibereze ultimul bastion rebel din apropiere de Damasc, unde circa 400.000 de locuitori sunt supuşi, din 2013, unui asediu sufocant.

Trupele guvernamentale au reuşit să cucerească mai mult de jumătate din enclava cu o suprafaţă de 100 de kilometri pătraţi, de unde sunt lansate obuze şi rachete asupra capitalei, bastion al puterii, făcând victime.

Un copil a fost astfel ucis şi patru civili au fost răniţi sâmbătă în estul Damascului de tiruri de rachetă provenind din Ghouta, potrivit agenţiei oficiale Sana.

Sâmbătă, forţele regimului "au izolat Douma de restul regiunii Ghouta Orientală, după ce au preluat controlul asupra drumului ce face legătura cu Harasta la vest şi Misraba la sud", a informat OSDO, anunță Agerpres.

Trupele guvernamentale au reuşit să împartă Ghouta Orientală în trei: Douma şi periferia sa la nord, Harasta la vest şi restul localităţilor din sud, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.