Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria. Jihadiştii se retrag din Palmira, dar lasă în urmă multe capcane letale

Combatanţii grupării jihadiste Stat Islamic (SI) s-au retras dintr-o mare parte din oraşul sirian Palmira, dar au lăsat în urmă numeroase mine făcând dificilă înaintarea forţelor guvernamentale, a indicat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, conform agerpres.

Trupele siriene, susţinute de armata rusă, au intrat miercuri în cetatea antică după lupte cu jihadiştii, potrivit OSDO. Joi dimineaţa, combatanţi ai SI se retrăseseră în cartiere rezidenţiale în estul oraşului.

Natura se dezlănţuie în China. Cel puţin şase persoane au fost UCISE

''SI s-a retras dintr-o mare parte din Palmira după ce a plasat mine în oraş. În cartiere din est se află luptători kamikaze'', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. ''Forţele guvernamentale nu au fost încă în măsură să intre în centrul oraşului sau în cartierele de est'', a declarat el pentru AFP.

Potrivit directorului OSDO, nu se mai află combatanţi jihadişti în principala parte a cetăţii antice, situată în sud-vestul oraşului, dar acest sector este ''foarte minat''.

Cetatea antică Palmira este înscrisă în patrimoniul mondial al umanităţii. Situată în centrul ţării, ea a fost capturată în mai 2015 de către jihadişti, care au distrus acolo cele mai frumoase temple şi au fost întreprinse execuţii în masă. Combatanţii SI au fost apoi alungaţi din Palmira în martie 2016, dar ei au recucerit-o în decembrie 2016.

Susţinute de trupe la sol şi de bombardamente aeriene ruse, forţele guvernamentale siriene încearcă de mai multe săptămâni să ajungă în Palmira înaintând prin deşert dinspre provincia Homs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.