Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Livrarea de ajutoare umanitare prevăzută astăzi în Ghouta, amânată

reuters
siria

Livrarea de ajutoare umanitare prevăzută, joi, în enclava controlată de rebeli Ghouta de Est a fost "amânată", a anunţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), în timp ce sectorul este ţinta unor bombardamente intense şi ofensivei regimului sirian, informează AFP, conform agerpres.ro

"Convoiul de astăzi a fost amânat", a declarat Ingy Sidqi, o purtătoare de cuvânt a CICR, unul din ONG-urile partenere ale ONU ce participă la convoi. Situaţia care "evoluează pe teren nu ne permite să desfăşurăm operaţiunea", a adăugat ea. 

Lansând o ofensivă vastă pe 18 februarie, forţele regimului lui Bashar al-Assad au recucerit mai mult de jumătate din enclava rebelilor situată la periferia Damascului. 

Sectoarele deţinute de insurgenţi au fost din nou vizate miercuri de bombardamente care au ucis zeci de civili, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

Cei aproximativ 400.000 de locuitori ai enclavei rebele, asediată din 2013, se confruntă cu o gravă penurie de alimente şi medicamente. 

Luni, un convoi de patruzeci de camioane transportând ajutoare medicale şi alimente a trebuit să-şi scurteze misiunea din cauza bombardamentelor asupra Douma, marele oraş din regiunea Ghouta. 

Ajutoarele medicale şi alimentele ar trebui să satisfacă nevoile a 70.000 de persoane in total, a declarat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.