Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria neagă că l-a răpit sau ţinut în detenţie pe un jurnalist american dat dispărut în urmă cu 10 ani

The Lost History Channel TKTC
Siria piramida Tell Banat gorgan
Austin Tice, un reporter freelance şi fost infanterist marin, a fost răpit în august 2012, la vârsta de 31 de ani, în timp ce relata din Damasc despre revolta împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Familia jurnalistului crede că acesta este în viaţă şi că este ţinut captiv în Siria. Identitatea autorilor răpirii nu este cunoscută şi răpirea nu a fost revendicată.

Ministerul de Externe sirian l-a descris pe Tice drept un militar american şi a negat că guvernul de la Damasc îl are în detenţie pe el sau pe alţi cetăţeni americani.

''Acestea sunt acuzaţii nefondate'', a subliniat diplomaţia siriană într-un comunicat.

În urmă cu o săptămână, preşedintele american Joe Biden i-a cerut Damascului să ajute la repatrierea lui Austin Tice, în contextul creşterii presiunilor din partea familiilor ostaticilor asupra Casei Albe.

Într-o declaraţie emisă la 10 ani de captivitate a lui Tice, liderul american a spus că administraţia sa a cerut în mod repetat guvernului Siriei să lucreze cu Washingtonul astfel încât jurnalistul să se poată întoarce în SUA.

Washingtonul şi-a suspendat prezenţa diplomatică în Siria în 2012, pe fondul războiului civil din această ţară. În 2020, în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, un reprezentant al Casei Albe a efectuat o vizită la Damasc pentru întâlniri secrete cu guvernul sirian în vederea eliberării lui Tice şi a unui alt cetăţean american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.