Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Nu există o "alternativă" la regimul de la Damasc, estimează Moscova

armata siria

Kremlinul a estimat sâmbătă că nu există o "alternativă" la regimul sirian pentru a lupta contra organizaţiei Statul Islamic (SI), respingând criticile preşedintelui SUA Barack Obama asupra strategiei Rusiei în Siria, informează AFP. 

Preşedintele Barack Obama a estimat vineri că strategia Rusiei în Siria de a sprijini regimul lui Bashar al-Assad este "sortită eşecului". 

Criticile americane "nu sunt absolut deloc noi", i-a răspuns sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, adăugând că Rusia "le-a auzit deja". 

"Din păcate, până acum nimeni nu poate explica într-un mod uşor de înţeles care ar fi alternativa la guvernul sirian legitim pentru a asigura securitatea în ţară, lupta împotriva înaintării SI şi a asigura unitatea ţării", a declarat Peskov, citat de agenţiile de presă ruse. 

Aliat ferm al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Rusia s-a opus întotdeauna plecării acestuia, cerând coaliţiei internaţionale conduse de SUA să coopereze cu armata siriană pentru a-şi coordona mai bine loviturile împotriva SI, aminteşte AFP. 

"Acesta este probabil cel mai important postulat, punctul de plecare esenţial, cel care decurge din poziţia Moscovei: noi considerăm că orice decizie impusă poporului sirian este inacceptabilă şi periculoasă", a mai spus Peskov. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în mod repetat că trebuie respectată suveranitatea regimului de la Damasc. 

De câteva zile, tensiunile sunt puternice între Moscova şi Statele Unite asupra dosarului sirian, în timp ce Washingtonul acuză Moscova că a desfăşurat material şi soldaţi ruşi în apropiere de Latakia, bastion alawit al preşedintelui Bashar al-Assad, iar Moscova neagă orice consolidare a prezenţei sale militare în Siria.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.