Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Ofensiva în oraşul sirian Raqqa nu este decât o 'operaţiune mediatică' (presa siriană)

www.dailymail.co.uk
siria palmira

Cotidianul guvernamental sirian al-Watan a afirmat luni că asaltul lansat împotriva fief-ului jihadist din Raqqa de către Forţele Democratice Siriene (FDS), susţinute de către SUA, nu este decât o 'operaţiune mediatică', relatează AFP. 

Obiectivul ofensivei este 'de a focaliza opinia publică americană pe 'războiul împotriva terorismului' şi de a arăta modul serios în care adminsitraţia americană actuală tratează lupta împotriva grupării teroriste Daesh', acronim arab al grupării Statul Islamic (SI). 

Citând o 'sursă diplomatică occidentală de la Paris', cotidianul guvernamental sirian consideră că capacităţile combative ale FDS sunt insuficiente pentru a lupta împotriva SI 'chiar dacă ele sunt susţinute prin toată puterea să lovească din Paris şi Washington'. 

Anunţul subit al 'operaţiunii vizează să acopere incapacitatea SUA de a realiza progrese rapide şi calitative cu armata irakiană la Mosul', subliniază ziarul citând sursa sa. 

Potrivit al-Watan, operaţiunea coincide de asemenea cu alegerile prezidenţiale americane de marţi şi în special 'cu scandalul din jurul candidatei democrate Hillary Clinton'. 

Dominaţi de miliţii kurde, FDS, formate de asemenea din combatanţi arabi şi turkmeni şi susţinute de către SUA, efectuează de sâmbătă ofensiva pentru a prelua controlul la Raqqa de la SI. 

Preşedintele Bashar al-Assad acuză Washington-ul şi celelalte ţări care îi susţin pe rebeli în Siria că au favorizat 'terorismul' în ţară. 

În paralel operaţiunea de la Raqqa, ofensiva pentru a prelua controlul de la SI în bastionul său irakian, Mosul, a intrat în a patra săptămână, care a debutat cu un nou asalt al forţelor irakiene asupra oraşului. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.