Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria, prima țară după Rusia care ar putea recunoaște așa-zisele Republici Populare Donețk și Lugansk

donetk lugansk rusia ucraina rusia

Președintele Siriei, Bashar Assad, intenționează să dea instrucțiuni Ministerului de Externe cu privire la lansarea procedurii oficiale de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk (RPD și RPL), a anunțat joi un parlamentar rus.

"Tocmai am avut o întâlnire cu președintele sirian. Bashar Assad a felicitat delegația RPD pentru eliberarea celei mai mari părți a teritoriului republicii. Președintele sirian a spus că va da imediat instrucțiuni Ministerului sirian de Externe pentru a lansa procedura de recunoaștere a suveranității RPD și RPL", a scris vicepreședintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Dmitri Sablin, într-o postare pe Telegram.

Sablin se află în prezent în vizită în Siria împreună cu o delegație de membri ai Dumei de Stat. Rapoarte anterioare au arătat că parlamentarii RPD au ajuns, de asemenea, în Siria și au fost programate discuții cu Assad.

La 21 februarie, președintele Vladimir Putin a recunoscut suveranitatea Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a lansat o „operațiune militară specială” pe care a motivat-o ca un răspuns la o solicitare a liderilor celor două republici din Donbass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.