Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria pune la îndoială sinceritatea Turciei în privinţa acţiunilor sale împotriva Statului Islamic

siria border

Siria s-a declarat miercuri sceptică în legătură voinţa reală a Turciei de a lupta împotriva grupării radicale Statul Islamic, într-o primă reacţie oficială după bombardamentele lansate de aviaţia turcă asupra poziţiilor jihadiste, transmite AFP.

'Mai bine mai târziu decât niciodată, dar se pune întrebarea dacă intenţiile afişate de Turcia de a lupta împotriva teroriştilor Daesh (acronimul arab al Statului Islamic), din Frontul al-Nosra şi din grupările legate de Al-Qaida sunt sincere', a afirmat Ministerul sirian de Externe în două scrisori trimise secretarului general al ONU şi Consiliului de Securitate al organizaţiei.

Diplomaţia siriană respinge în scrisorile sale 'tentativele regimului turc de a se prezenta drept victimă ce trebuie să se apere (...), în timp ce continuă să susţină terorismul'.

După atentatul din 20 iulie de la Suruc (sud), soldat cu 32 de morţi, armata turcă a bombardat vineri şi sâmbătă poziţii ale Statului Islamic în Siria, angajându-se pentru prima dată în mod activ în coaliţia internaţională antijihadistă. În ultimele zile nu a fost semnalat însă niciun raid al Turciei împotriva SI.

Fost aliat al regimului de la Damasc, Ankara a trecut de partea rebeliunii împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, fiind acuzată de fi permis trecerea a numeroşi jihadişti în Siria vecină.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.