Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sirian reținut pe un aeroport din Paris, după ce a forţat mai multe puncte de control

www.n.reuters.com
atac Orly

Un sirian de 27 de ani a fost reţinut joi pe aeroportul Orly din Paris, după ce a forţat mai multe puncte de control şi a reuşit să pătrundă pe pistă, unde a încercat să se apropie de un avion aparţinând companiei Tunis Air, potrivit unei surse apropiate dosarului, citată vineri de postul de televiziune francez BFMTV, scrie agerpres.ro.

Bărbatul a fost luat în custodia poliţia direct pe aeroport. El a declarat că "voia să se întoarcă în Siria", potrivit acestei surse, care a confirmat o informaţie difuzată înainte de Le Figaro. 

Bărbatul a fost observat în jurul orei locale 07:56, îmbrăcat în negru, cu o şapcă pe cap şi cu o valiză în mână, "forţând trecerea unei porţi de control prevăzută cu detectoare de metale, protejată de agenţi de securitate", după care s-a îndreptat spre o uşă securizată, conform cotidianului menţionat. Mai devreme, el încercase fără succes să forţeze un punct de control într-un alt terminal al aeroportului. 

Apoi, în jurul orei 08:02, el a activat un sistem de urgenţă care să-i "permită să deschidă această uşă, care îi oferea acces pe pistă". 

Poliţia de frontieră şi Jandarmeria au declanşat imediat starea de alertă în transporturile aeriene, mobilizând forţe pentru reţinerea individului. 

Sirianul se îndrepta spre un avion aparţinând Tunis Air, dar nu se ştie clar dacă a reuşit să pătrundă sau nu în avion. A fost reţinut repede şi a refuzat să-şi decline identitatea. Individul avea asupra sa două paşapoarte şi un permis de conducere sirian. 

Avionul în care a încercat suspectul să se urce a fost ulterior verificat de genişti şi câini special dresaţi pentru detectarea de explozibili. Bărbatul urmează să fie minuţios cercetat de serviciile specializate, precizează Le Figaro. 

Individul nu este cunoscut poliţiei şi numele său nu figurează în aşa-numita "fişă S" a suspecţilor de terorism. Deocamdată, poliţia franceză nu ia în considerare pista teroristă, indică BFMTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.