Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sirienii se tem de retragerea SUA din țara lor și cer rămânerea unui număr de 1500 de soldați ai coaliției internaționale

RT
siria casti albe evacuare

Mazloum Kobani, comandantul Forţelor Democrate Siriene (FDS) susţinute de SUA şi coordonate de kurzi, a cerut ca între 1.000 şi 1500 de soldaţi ai coaliţiei internaţionale să rămână în Siria pentru a ajuta lupta contra ISIS şi şi-a exprimat dorinţa ca Statele Unite să se răzgândească în privinţa planurilor de a-şi retrage în totalitate trupele, scrie Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Scandal INTERNAȚIONAL pe tema complicității polonezilor la HOLOCAUST: un summit a fost ANULAT la cererea premierului de la Varșovia

Comentariile lui Kobani vin după discuţii pe care le-a purtat cu mai mulţi generali americani la o bază aeriană din nord-estul Siriei.

„Am dori să avem susţinere în aer şi o forţă la sol pentru a se coordona cu noi”, a afirmat Kobani în faţa unor reporteri la o bază aeriană din nord-estul Siriei.

Kobani a afirmat că există discuţii privind posibilitatea ca trupele franceze şi britanice să asigure suportul necesar în Siria, însă a subliniat că doreşte ca cel puţin „o parte a forţelor americane” să rămână.

Generalul american Joseph Votel, şeful Comandamentului Central, a declarat după discuţiile cu Kobani că va implementa ordinul lui Trump de a retrage toţi cei 2.000 de soldaţi americani din Siria.

„Înţelegem ce ar dori ca noi să facem, dar bineînţeles, noi nu ne aflăm pe acest drum în momentul de faţă”, a precizat el.

Întrebat fiind despre discuţiile privind prezenţa trupelor americane din Siria, Votel a afirmat: „Discuţia nu este de fapt despre continuarea prezenţei trupelor americane aici. Am analizat şi ce ar putea face forţele coaliţiei aici”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.