Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemele de conducte de gaze naturale de înaltă presiune ale Serbiei şi Ungariei au fost conectate fizic în Voivodina

newsonly.gr
gaze naturale

Sistemele de conducte de gaze naturale de înaltă presiune ale Serbiei şi Ungariei au fost conectate fizic duminică, în apropierea localităţii Horgoš din Voivodina.

Szabolcs I. Ferencz, preşedinte şi director general al companiei de transport al gazelor naturale FGSZ Földgázszállító Zrt. (FGSZ), a relatat la faţa locului pentru agenţia ungară de presă MTI, că sudarea celor două conducte de 1200 mm marchează un moment simbolic în construcţia conductei de gaze naturale de înaltă presiune care leagă Ungaria şi Serbia, scrie hirado.hu.

Conform planurilor, proiectul va fi finalizat pe 1 octombrie, astfel încât Ungaria va putea primi o cantitate semnificativă de gaze naturale din Serbia. Conexiunea creată în acest mod este al şaselea punct de alimentare de mare capacitate a sistemului de conducte de gaze naturale din Ungaria, astfel încât comercianţii pot alege de unde să cumpere cel mai ieftin şi cel mai sigur rezervele de gaze naturale necesare – a explicat Ferencz.

Preşedintele-director general a subliniat că investiţia are un rol hotărâtor şi din punctul de vedere al diversificării securităţii aprovizionării Ungariei şi a rutelor de aprovizionare.

Compania FGSZ va construi aproximativ 15 km de conducte de la frontiera ungaro-sârbă până la Kiskundorozsma – unde se conectează şi rezervorul Algyő şi conducta de gaz din România – înfiinţând şi o staţie internaţională de contorizare – a spus Szabolcs I. Ferencz.

Dezvoltarea este realizată de partea maghiară din aproximativ 20 de miliarde de forinţi (56,85 milioane euro), iar costul total, împreună cu lucrările de finisare planificate pentru anul viitor, va fi probabil de 23 de miliarde de forinţi (65,38 milioane euro).

Dušan Bajatović, directorul companiei sârbo-ruse Gastrans d.o.o., a precizat: conducta care porneşte din Turcia, trece prin Bulgaria şi ajunge prin Serbia până la graniţa cu Ungaria, poate furniza anual Europei Centrale 15,7 milioane metri cubi de gaz din zona Mării Negre.

În cursul realizării au trebuit rezolvate multe probleme tehnice şi de reglementare, pentru a corespunde în acelaşi timp cerinţelor autorităţilor naţionale şi celor europene – a adăugat directorul.

Secţiunea de 403 de km a conductei din Serbia a fost finalizată, iar acum este în curs de construcţie câte o staţie de comprimare în Serbia şi în Bulgaria – a spus Dušan Bajatović.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.